Tényleg kicsinálják Henry Cavill Supermanjét

Elég nehéz ezt most feldolgozni a színésznek, miután nemrégiben a stúdió jóváhagyásával jelentette be, hogy visszatér az Acélemberként. A Warner/DC fő tótumfaktumának kinevezett James Gunn-nak azonban más tervei vannak…

„Peternek és nekem van egy indulásra kész DC-tervezetünk, ami miatt nem is lehetnénk izgatottabbak; az első projektekről a jövő év elején oszthatunk meg veletek nagyon izgalmas részleteket. Ezek között lesz Superman is.

Egyelőre annyit tudunk, hogy a történetünk Superman életének kezdeti szakaszára fog koncentrálni, szóval a figurát nem Henry Cavill játssza majd.

De volt egy nagyszerű találkozónk vele, nagy rajongói vagyunk, és beszélgettünk számtalan izgalmas lehetőségről a jövőbeli közös munkát illetően” – írta ki Gunn a Twitterre, Peterként társára, Peter Safran producerre célozva.

Bennfentesek úgy tudják: annak ellenére, hogy a reboot a fiatal Supermant mutatja be, a karakter már nem Smallville-ben fog élni a szüleivel, hanem a Daily Planet riportereként ismerhetjük meg. Habár a hír a múlt héten már kiszivárgott, csak most vált hivatalossá, és valódi hidegzuhany lehetett Cavill számára, aki nemrégiben – miután Supermanként jelent meg a Black Adam stáblista utáni bónuszjelenetében – az Instagramra is kirakta, hogy visszatér. Ezt a lépését természetesen a stúdió jóváhagyásával tette, még azelőtt, hogy Gunnt és Safrant felbérelték volna a DC-univerzum újragondolására.

A színész a friss változások miatt pedig ismét billentyűzetet ragadott, és megint csak az Instagramra írta ki gondolatait. „Úgy tűnik, végül is nem fogok visszatérni Supermanként. Miután a stúdió felszólítására jelentettem be októberben a visszatérésemet, még azelőtt, hogy Gunnt és Safrant felkérték volna,

ezeket a híreket nem épp a legkönnyebb megemésztenem,

de hát ilyen az élet. Ez történik minden őrségváltásnál. És ezt tiszteletben tartom. Jamesnek és Peternek fel kell építenie egy univerzumot, és ehhez a legjobbakat kívánom nekik és minden résztvevőnek.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés


A most felkért filmesek azonban nem akarják teljesen eltörölni a múltat, így Cavillen kívül volt egy-egy találkozójuk Ben Affleckkel (akivel egy esetleges rendezésről tárgyaltak) és Patty Jenkinsszel is, aki már nem fogja megrendezni a harmadik Wonder Woman-filmet – de ezek szerint nem kizárt, hogy valami mást majd igen. A frissen bejelentett Superman-reboot egyébként nem lesz hatással arra a fekete Supermanről szóló filmre, amelyen Ta-Nehisi Coates forgatókönyvíró és J.J. Abrams producer már javában dolgozik.


(via The Hollywood Reporter)