Tízperces vastaps fogadta Hugh Jackman és Laura Dern új filmjét

A kritikusok már most az Oscar-díjat emlegetik.

A Velencei Filmfesztiválon volt a premierje Florian Zeller új filmjének, A fiúnak, amelyben Hugh Jackman és Laura Dern elvált szülőket alakítanak. Jackmant láthatóan meghatotta a közönség ovációja, akik az egyik drámai jelenet alatt hallhatón fel is hördültek.

A hivatalos szinopszis szerint

A fiú (The Son) középpontjában "egy család áll, amely szétesik, és megpróbál újra összeállni".

Jackman egy apát alakít, akinek 17 éves fia hozzá költözik, miután úgy dönt, hogy nem maradhat tovább az anyjával (Dern), évekkel a szülei válása után. Jackson karakterének, Peternek új párja van, a Vanessa Kirby által alakított Beth. Peter mindent megtesz, hogy fiának jobb életet biztosítson.

Jackman és Dern is jelen volt a velencei premieren Vanessa Kirby mellett. Anthony Hopkins - aki Oscar-díjat nyert Zeller legutóbbi filmjében, Az apában nyújtott alakításáért - nem jutott el Velencébe, de van egy cameója a filmben, ő alakítja Jackman szókimondó apját.

 

Zen McGrath, Laura Dern, Florian Zeller, Hugh Jackman és Vanessa Kirby a premieren (Forrás: Getty Images)

 

A Variety szerzője, Clayton Davis szerint

A fiú máris beszállt az Oscar-versenybe, sőt Hugh Jackmant is a legjobb színészi alakítás kategóriájának élmezőnyébe katapultálja.

A korábban drámaíróként ismert Zeller Az apával lépett át a filmrendezők táborába, filmje hat Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmnek járó elismerést, a legjobb adaptált forgatókönyv díját, Anthony Hopkins pedig a legjobb színész lett. Christopher Hampton forgatókönyvíró A fiú szkriptjét is társszerzőként jegyzi Zellerrel közösen.

via: Variety