Több, szexuális zaklatással vádolt sztár ellen is ejtették az ügyet

Steven Seagal és Anthony Anderson megúszta, Kevin Spacey-t még elkaphatják.

Nem emel vádat szexuális zaklatás miatt a Los Angeles-i Kerületi Ügyészség Kevin Spacey ellen, mivel a szóban forgó, 1992-es incidens már elévült. Ugyanez történt Steven Seagal esetében (aki 1993-ban zaklatott szexuálisan egy 18 éves lányt), így ő is elsétálhat – holott őt sokan mások (például Jenny McCarthy, Portia de Rossi és Julianna Marguiles színésznők) is megvádolták.

Anthony Anderson (Feketék fehéren) ügye egészen friss, idén júliusban történt, viszont itt a hatóságok közlése szerint a bejelentést tett nő később nem akart válaszolni a nyomozótiszt kérdéseire, így ejtették az ügyet.

Anthony Anderson. Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images for Entertainment Weekly & People

 

Kevin Spacey ellen ugyanakkor még folyamatban van egy másik eljárás Los Angelesben, amin jelenleg is dolgoznak a hatóságok, és Londonban, a Scotland Yardon is több olyan szexuális zaklatási vádat vizsgálnak, aminek ő áll a középpontjában. Mint arról egyébként korábban már írtunk: ha a vádhatóság nem is, a közönség már meghozta az ítéletét, hiszen a sztár új filmje csúfosat bukott a mozikban.

Bill Cosbyra ugyanakkor a törvény teljes erejével fog lesújtani – sőt, annál kicsit többel, hiszen annak ellenére, hogy áprilisban a sorozaterőszakoló komikust csak az Andrea Constand elleni gaztetteiért (beleegyezés nélküli behatolás, szexuális aktus öntudatlan áldozattal, elkábítás) találták bűnösnek (mivel az ő ügyében folyt az eljárás), a szeptember 24-i ítélethirdetés előtt (amennyiben elfogadják az ügyészség kezdeményezését) Cosby többi áldozata is előadhatja sérelmét a bíróságon – azt nem tudni, hogy a több mint hatvan nőből hányat akarnak beidézni.

Bill Cosby. Forrás: Mark Makela / Getty Images

 

A népharag egyébként szimbolikusan Cosbyra is lecsapott: megrongálták ugyanis a hollywoodi Walk of Fame-en található csillagát – ez egyébként többször megtörtént már, amióta nyilvánosságot láttak viselt dolgai; ezúttal azt írta valaki a csillagra, hogy „sorozaterőszakoló”. A csillagokat érintő vandalizmusnak amúgy nagy divatja van: augusztusban Donald Trumpét tették tönkre – ismét.


(via Consequence of Sound, Deadline)