Tom Cruise csúnyán keresztbe tett egy kollégájának

Dougray Scott, a Mission: Impossible 2. főgonoszát játszó színész most árulta el, hogy ha a nagy sztár nem lép közbe, ő lehetett volna Farkas Hugh Jackman helyett.

Annak idején, még 2000-ben, amikor Farkas először jelent meg a filmvásznon az X-Men – A kívülállókban, Russell Crowe volt Bryan Singer rendező első választása, csak ő nemet mondott, így lett végül Hugh Jackman a kiválasztott.

Most azonban kiderült, hogy nem volt ennyire egyértelmű a helyettesítés kérdése, hiszen Crowe után a filmesek először Dougray Scottra gondoltak. Őt olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint a Batwoman, az Elrabolva 3., a Született feleségek, a Ripley és a maffiózók vagy az Enigma. Jackman pedig mindössze két filmmel a háta mögött még nem volt különösebben ismert, így Singer Scottnak ajánlotta fel a szerepet.

Az X-Men – A kívülállók forgatása idején a színész éppen a Mission: Impossible 2-t forgatta, amiben Tom Cruise oldalán ő játszotta a negatív karaktert, Sean Ambrose-t. „Tom Cruise nem engedte, hogy megcsináljam. Éppen a Mission: Impossible-t forgattuk, és azt mondta, előbb be kell fejeznem ezt a filmet. Mondtam, hogy be fogom, de mellette megcsinálom az X-Ment is. De utána valahogy úgy alakult, hogy mégsem én kaptam Farkas szerepét” – mesélte Scott a The Daily Telegraph-nak.

„Nagy hatalma volt akkoriban. Mindenki meg akart felelni neki”

– tette hozzá. Így a szerep Hugh Jackmané lett, aki még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült azzal, hogy ő játszott legtovább élőszereplős filmekben Marvel szuperhőst. Dougray Scottban azonban ma már nincs keserűség, mert bűbájos fickónak tartja Jackmant, és nagyon tetszett neki, amit a Farkas filmekben csinált.


(via NME)