Tom Cruise régi haverja a legesélyesebb a Top Gun 2 rendezésére

Tom Cruise készen áll a második nekifutásra, a rendező nagy eséllyel egy régi barátja, Joseph Kosinski lesz.

A Variety forrásai szerint a Tron: Örökség valamint a Feledés rendezője a legesélyesebb a Top Gun második részének megrendezésére. A film a Paramount és Skydance Pictures koprodukciójában készül majd, viszont a filmstúdiók eddig még nem kommentálták az értesüléseket

Tom Cruise a Mission: Impossible 6 londoni forgatásán már találkozott pár fejessel, akik a Top Gun folytatását készítik elő, és a színész szerint a M:I6 után már bele is vágnak a Top Gun második részének forgatásába. Cruise már dolgozott Kosinskivel a Feledés című sci-fin, ami világszerte hatalmas sikert és persze bevételt, 286 millió dollárt hozott, úgyhogy csak idő kérdése volt, mikor dolgozik újra együtt Cruise és a rendező. Tom Cruise korábban már beszélt a Top Gun folytatásáról egy brit talk show-ban, ahol azt nyilatkozta, hogy remélhetőleg már jövőre elkezdődhet a forgatás.


„Megtörténik. Önök az elsők, akiknek elmondtam. Meg fog történni.”

Így beszélt a folytatásról a színész, aki ezzel arra utalt, hogy már évek óta szó van az 1986-os film folytatásáról, de igazán csak most kapott lendületet, főleg, miután Justin Marks-t (A dzsungel könyve) felkérték, hogy készítse el a forgatókönyv vázlatait. A producerek David Ellison és Jerry Bruckheimer lesznek Tom Cruies-zal kiegészülve, ők voltak az eredeti Top Gun producerei is.

A film a drón technológia és az ötödik generációs harcosok világában játszódik majd, amely elhozta a hagyományos háborúk, közelharcok korszakának végét, épp azt, ami az eredeti filmet olyan lenyűgözővé tette. A részletek egyelőre homályosak, de azt tudni lehet, hogy Val Kilmert már megkeresték, hogy ismét bújjon Tom "Iceman" Kazanski hadnagy bőrébe.


Kosinski legutóbbi munkája a Granite Mounain című film, melyben Miles Teller és Josh Brolin játssza a főbb szerepeket, és idén ősszel mutatják majd be, Tom Cruise-t pedig A múmiában láthatjuk legközelebb, melynek június 8-án lesz a premierje.

Ha valaki felelevenítené az emlékeit a Top Gunról, az szombat este megteheti, mert a Duna Tévé 20.30-kor leadja a filmet.