Tom Cruise-zal dobnák fel a felesleges rebootot

A 2011-es Zöld Lámpást Green Lantern Corps címen rebootolják: a tervek szerint Cruise lenne a főszereplő.

A DC képregénye alapján készülő újragondolt élőszereplős alkotást 2020 nyarán mutatják be, már a pontos premierdátumot is kitűzték (július 24.), de a jelek szerint még elég képlékeny a dolog, hiszen eddig például úgy volt, hogy A magányos lovas és a Szólíts a neveden sztárja, Armie Hammer veszi át Ryan Reynolds korábbi szerepét.

Blake Lively és Ryan Reynolds a 2011-es Zöld Lámpásban. Forrás: InterCom

 

A producerek azonban állítólag később úgy döntöttek, hogy egy igazán nagy nevet akarnak, és Tom Cruise-t keresték meg az ajánlattal. Bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a sztár csak azzal a feltétellel írná alá a szerződést, amennyiben megváltoztatják a forgatókönyv egy lényeges részét – azt, ami szerint megölik az általa játszott szuperhőst, azaz Zöld Lámpást.

A hírek szerint a projekthez köze lesz Christopher McQuarrie direktornak is, aki a legutóbbi két Mission: Impossible-filmben és a Jack Reacherben is rendezte Cruise-t, így valószínűleg mindkét fél nagyon örülne az újabb közös munkának.

Tom Cruise. Forrás: James Devaney / Getty Images

 

Hivatalosan azonban még semmilyen castinginformációt nem közölt a gyártó Warner Bros. – a stáblistáról így egyelőre csak a forgatókönyvírók és a producerek neve tudható biztosan. Közöttük több nagy nevet is találunk: David S. Goyer (a Penge-filmek és A sötét lovag, illetve A sötét lovag: Felemelkedés egyik forgatókönyvírója) íróként és producerként is benne van a projektben, a most készülő Terminator-rebootot és a RoboCop Returnst jegyző Justin Rhodes pedig a társ-forgatókönyvíró.


(via NME)