Tovább húzódik Johnny Depp bántalmazási ügye

A sztár még 2017-ben ütött meg egy forgatáson egy helyszínbiztosító szakembert. Úgy volt, hogy a jövő héten tárgyalják az ügyet, de a napokban váratlanul elhalasztották a pert. Vajon miért?

Az incidens a City of Lies című krimi 2017-es forgatásán történt, ahol az egyik vezető helyszínbiztosító, Gregg „Rocky” Brooks állítása szerint Depp kétszer oldalba vágta, ráüvöltött, obszcén szavakkal illette, majd 100 ezer dollárt ajánlott neki cserébe, ha ő is visszaüt. A sztárt az bőszítette ennyire fel, hogy Brooks azt javasolta, aznapra már fejezzék be a forgatást.

A férfit ráadásul, miután aláírt egy arról szóló papírt, hogy a történtek miatt nem fogja beperelni a produkciót, ki is rúgták. A szakember ügyvédje pedig most azt állítja: annak ellenére, hogy Brooks maga is megpróbálta minél kisebb súlyúnak beállítani a támadást, hogy ne legyen balhé belőle, mert az rá is kihatna szakmailag, a történések után mégis elterjedt a dolog a szakmában, ő pedig azon vette észre magát, hogy már egyáltalán nem hívják filmekbe.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Deppet eredetileg a jövő hétre idézték be egy Los Angeles-i bíróságra, ahol várhatóan azt vallotta volna (mivel korábban így emlékezett az esetre), hogy nem ütötte meg a helyszínbiztosítót, csak szóban konfrontálódott vele, mivel állítása szerint az ellenségesen lépett fel az egyik női munkatárssal szemben. A színész jogi csapata vitatja ezenkívül azt is, hogy Brooks azóta a sztár miatt nem kap munkát.

A két férfi egyébként már a helyszínen rendezte a nézeteltérést: összeölelkeztek, és közös fotót is készítettek – Brooks tehát nem a testi sértés miatt perel, hanem azért, mert álláspontja szerint Depp miatt ellehetetlenedett a szakmájában. Az eset után készített közös fénykép azonban most visszaüthet rá, mivel a sztár ügyvédjei részben pont ezt hozzák fel bizonyítékként arra, hogy nem is történt semmi közöttük. Döntést ugyanakkor legkorábban csak jövő májusban hoz a bíróság, mert szerdán elhalasztották a tárgyalást; okot nem neveztek meg.

Johnny Deppnek egyébként nem ez az egyetlen folyamatban lévő jogi ügye:

volt feleségét, Amber Heardöt rágalmazás miatt pereli 50 millió dollárra, ezenkívül egy jogi tanácsadó céggel is perben áll, akik korábban neki dolgoztak.


(via Variety)