Trailerorgia: a Super Bowl legjobb filmelőzetesei

Jurassic World, Mission: Impossible, az új Cloverfield, Végtelen háború és Dwayne Johnson egy lángoló felhőkarcolóban.

Az évente megrendezett Super Bowl az amerikai futball kiemelkedő eseménye, amikor is eldől, melyik csapat lesz a National Football League (NFL - a legnagyobb amerikaifutball-szövetség) bajnoka. Mivel a mérkőzés közvetítését óriási tömegek nézik, így reklámozás szempontjából is jelentős, és az utóbbi években afféle geekünneppé vált, hiszen az aktuális legnagyobb blockbusterek legújabb előzeteseit ekkor mutatják be.

A Han Solo-film rövidke előzeteséről (órákon belül jön a hosszabb változat) már frissiben írtunk, most jöjjön a többi.

 

The Cloverfield Paradox

Korábban végigvettük a Cloverfield-filmek furmányos marketingstratégiáját, és mivel mindegyik a meglepetésre alapozott, így arra a következtetésre jutottunk, hogy a harmadik, The Cloverfield Paradox című részt teljesen váratlanul mutatják majd be. Így is lett. A legelső előzetest a focidöntő reklámszünetében láthattuk, és a filmet máris elérhetővé tették a Netflixen. Soha rosszabb meglepetést!

 

Vörös veréb

Jennifer Lawrence legújabb filmjében egy orosz kémet alakít, aki testét is beveti, ha a haza érdeke úgy kívánja. A Jason Matthews, magyarul is megjelent regényéből készült thrillert részben Budapesten forgatták, ami azzal került be a bulvársajtóba, hogy Lawrence egy esti iszogatás során balhézott az egyik rajongójával. A filmet március 1-től nézhetjük.

 

Bosszúállók: Végtelen háború

Nem kényeztettek el minket a Végtelen háború újabb előzetesével, de fokozza a várakozást az össznépi szuperhősös csinnadrattához, mert a lila bumburnyák Thanos elleni küzdelemből aztán tényleg mindenki kiveszi a részét. Bemutató: április 26.

 

 

Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic World folytatásában Chris Pratt és Dallas Bryce Howard (magassarkú nélkül) visszatérnek a Nublar-szigetre, hogy kimentsék az elvadult Jurassic Parkból szerencsétlen dinoszauruszokat, mert egy közelgő vulkánkitörés elpusztítaná az összeset. Juan Antonio Bayona (Szólít a szörny, Árvaház) filmje máris jobban tűnik, mint a rettenetesen gyenge előző rész, és akár tényleg jó lehet. Június 7-én kiderül.

 

Mission: Impossible - Utóhatás

A franchise legújabb részében Tom Cruise alaposan megruházza Harry Cavillt és a bajuszát - a Bajuszt, amit úgy kellett kiretusálni az Igazság Ligájából, és amiatt volt Superman felső ajka olyan... visszataszító. A Mission: Impossible - Utóhatás előzetesében sehol egy maszk vagy kütyü, inkább egy klasszikus kémfilm benyomását kelti, és elég jól áll neki. Bemutató: augusztus 2.

 

Felhőkarcoló

Ez akkora baromságnak tűnik, hogy épp emiatt izgalmas: a féllábú Dwayne Johnson a legjobb John MacClane-i hagyományokat követve szembeszáll a világ legmagasabb felhőkarcolójában dúvadkodó terroristákkal - miközben az épület lángokban áll! Johnson feleségét Neve Campbell (Sikoly-sorozat, Kártyavár) játssza, de láthatjuk az Orange is the New Black Pornstache-át, Pablo Schreibert is.  Bemutató: július 12.

 

Dundee

Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a Krokodil Dundee puhos, tróger fiáról szóló előzetesek csupán egy Ausztrália turizmusát népszerűsítő, zseniális reklámkapmány részei voltak, filmről szó sincs. A filmecskében - amiben maga Paul Hogan is feltűnik - a címszereplőt játszó Danny McBride is szomorúan jön rá az igazságra, és mi is ugyanúgy érzünk. Talán az internet népe kikönyörgi, hogy tényleg megcsinálják ezt a filmet.