Úgy fog ragyogni az Oscar-gála, hogy napszemüvegben kell majd néznünk

Legalábbis ez az ígéret hangzott el az alkotók, élükön Steven Soderbergh rendező részéről. Az biztos, hogy sztár sok lesz, és a körülmények ellenére nagyszabású ceremóniára készülnek.

Az április 25-én tartandó 93. Oscar-díjátadó minden korábbinál rendhagyóbb lesz – és nem csak a koronavírus miatt. Idén úgy álmodják meg ugyanis a gálát, mintha saját maga is egy mozi lenne, nem pedig egyszerű közvetítés. Ennek megfelelően be is jelentették azt a tizenöt sztárt, aki a „szereposztás” magját fogja alkotni, és így együtt nemcsak a díjátadói, de a házigazdai feladatokat is ellátják majd.

Az, hogy egyetlen műsorvezető helyett egy egész csapat lesz a házigazda, nem újdonság a díjátadó történetében: így volt ez az elmúlt két évben is, de először az 1969-es gálán fordult elő, amit a Friends of Oscar (Oscar barátai) fantázianévvel álmodott újjá Gower Champion, a közvetítés producere, és szintén tucatnyinál több sztár adta át egyszerre a díjakat (akkor még házigazdai szerepet nem töltöttek be).


A „díjátadó gála mint film” elképzelés azonban vadonatúj – az egyetlen, amit a régi hagyományok közül megőriznek az idei szervezők, az az, hogy

a négy színészi kategóriában (legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb mellékszereplő, legjobb mellékszereplőnő) a tavalyi nyertesek adják át a díjakat.

A tizenöt most bejelentett név között tehát ott találjuk Joaquin Phoenixet, akit a Jokerért, Renée Zellwegert, akit a Judyért, Brad Pittet, akit a Volt egyszer egy… Hollywoodért és Laura Dernt, akit a Házassági történetért jutalmaztak tavaly. Szintén emeli majd az est fényét a múlt évi legjobb rendező és forgatókönyvíró (illetve a legjobb film és a legjobb nemzetközi film alkotója), Bong Joon-ho, az Élősködők direktora, akihez a következő sztárok csatlakoznak: Angela Bassett, Halle Berry, Don Cheadle, Bryan Cranston, Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Reese Witherspoon és Zendaya.

Bong Joon-ho a tavalyi gálán. Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images

 

És ez még nem minden: állítólag lesznek további nagy nevek is, akiket a későbbiekben jelentenek majd be. „A díjátadó mint mozifilm megközelítésnek megfelelően igazán ragyogó sztárgárdát toboroztunk.

Olyan magas lesz a wattérték, hogy szükség lesz majd napszemüvegre is”

– nyilatkozta Jesse Collins, Stacey Sher és Steven Soderbergh, a gála három producere. A sztárok megjelenése mellett pedig arról is szó van, hogy a show előtti felvezetésben előadják az összes idei jelölt betétdalt.


(via Deadline)