Úgy néz ki, csak jövőre jön a Dűne 2.

Több idei mozipremierjét is elhalaszthatja a Warner.

Máris megérezhetjük a színészsztrájk hatását, hiszen a Warner Bros. a munkabeszüntetés miatt több, nagy költségvetésű filmjének a premierjét is elhalaszthatja. A Bíborszín új verziója és az Aquaman and the Lost Kingdom című képregényfilm decemberben érkezne a mozikba, a mostanság egyre erősebben promózott Dűne: Második rész pedig november 3-i premierdátumot kapott korábban, azonban

a Warner az fontolgatja, hogy mindhárom filmet csak 2024-ben mutatja be.

De hogyan függ ez össze a színész sztrájkkal?

Korábban már írtunk róla, hogy a munkabeszüntetés nem csak a forgatásokon, hanem a promócióban való részvételt is érinti. Tehát,

amíg tart a sztrájk, nem lesznek olyan bemutatók, ahol a sztárok végigvonulnak a vörös szőnyegen.

Ez pedig egy olyan filmnél, mint a második Dűne, ami tele van sztárokkal (Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Javier Bardem, Josh Brolin), eléggé alulreprezentálttá teszi a premiert, ha ők nem jelennek meg. Ráadásul a marketingnek sem tesz valami jót.

minden a sztrájkról

Indul a színészek sztrájkja, leállhat Hollywood

160 ezren döntöttek a munkabeszüntetés mellett. Jobb munkakörülményeket, és védelmet akarnak a mesterséges intelligenciától.

Tovább

 

Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a Dűne: Második rész a Legendary Entertainmenttel közös koprodukcióban készült, és az ő beleegyezésük is kell ahhoz, hogy áthelyezzék a premierdátumot. Velük viszont egyelőre nem ült le tárgyalni a Warner, szóval még nincs minden veszve.

 

(via Variety)