Új Bond-film: megvan Danny Boyle utódja?

A 007-es mozik producerei állítólag már három rendezővel is beszéltek, akik helyettesítenék a Bond 25 éléről nemrégiben menesztett direktort.

Mint arról korábban mi is írtunk, a Trainspotting alkotójának azért mondtak búcsút, mert az általa írt forgatókönyv nem tetszett sem a producereknek, sem az időközben főszereplőből producerré is előlépett Daniel Craignek. Ezzel azonban a sorszám szerint 25. Bond-mozi irtózatos nagy bajba került, mivel ha át kell írni a scriptet is, nem fogják tudni tartani a kitűzött jövő október 25-i (Nagy-Britannia), illetve november 8-i (Egyesült Államok) premierdátumot.

A három potenciális jelölt a Variety exkluzív értesülései szerint három, a magyar néző számára kevésbé ismert név: Bart Layton, S.J. Clarkson és Yann Demange. Közülük eddig egyedül Demange ült le valóban tárgyalni a Bond-producerekkel – az eseményről annyit lehet tudni, hogy elég jól ment ahhoz, hogy a direktor versenyben maradhasson a rendezésért. De attól még Laytonnal és Clarksonnal is mindenképpen találkoznak a készítők. Amennyiben végül Clarksonra esik a választás,

az alkotó kétszer is történelmet írhat,

hiszen ő lehetne az első női rendező, aki Bond-filmet dirigál (miután már ő az első nő, aki Star Trek-filmet rendez).

Daniel Craig a 007 Spectre-ben. Forrás: Fórum Hungary

 

Bart Layton rendezte egyébként az igaz történeten alapuló, bűnügyi témájú American Animals című függetlenfilmes sikert. S.J. Clarkson számtalan sorozat után most lett – mint az fentebb már szerepelt – a közelgő Star Trek-folytatás rendezőnője. A francia születésű Yann Demange a Matthew McConaughey főszereplésével készült, szeptember közepén bemutatandó White Boy Rick direktora.

Addig is, amíg kitotózzák, ki legyen a befutó, a Bond-filmek sztárja, Daniel Craig igyekszik elfoglalni magát: a napokban jelentették be, hogy ő játssza majd a nyomozót a Star Trek-rendező Rian Johnsonnak Agatha Christie ihletésére készülő krimijében, a Knives Outban.


(via Uproxx)