Új Harry Potter-film készül a régi Harry Potter-sztárokkal?

A Harry Potter és a bölcsek köve rendezője, Chris Columbus titkos vágya az, hogy filmre viszi a Harry Potter és az elátkozott gyermek című, könyv alakban is kiadott színdarabot.

A 2011-es Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész óta nem készült „igazi Harry Potter-film”, hiszen a Legendás állatok végső soron „csak” egy pénztermelő spin off franchise. J.K. Rowling persze továbbra is szereti megörvendezteti a rajongóit a varázsvilágban játszódó újabb történetekkel. Ezek egyike volt többek között a 2016-os Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab (valamint annak könyvváltozata), amelyet az írónő Jack Thorne-nal és John Tiffanyval közösen jegyez. A darab 19 évvel a Harry Potter és a Halál ereklyéi eseményei után játszódik, és Harry életét követi nyomon, aki ekkor már a Mágiaügyi Minisztérium egyik túlhajszolt osztályvezetője, valamint háromgyermekes családapa.

Forrás: HBO

 

Régóta pletykálják már, hogy egyszer valamikor a színdarab is filmadaptációt kap, ráadásul úgy, hogy az eredeti Harry Potter-szereplőgárda alakítaná a felnőtt Harryt, Ront és Hermionét, elvégre Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson mindhárman a harmincas éveiket tapossák. Ebben reménykedik az első két film rendezője, Chris Columbus is, aki így nyilatkozott nemrég a Variety magazinnak a Harry Potter és a bölcsek köve mozipremierjének 20. évfordulója alkalmából:

Szeretném megrendezni Az elátkozott gyermeket. Nagyszerű színdarab, és a srácok tulajdonképpen pont megfelelő korúak ahhoz, hogy eljátsszák ezeket a szerepeket. Ez az én kis álmom.

A Potter-fanok egyébként már láthatták, hogyan nézhet ki a főszereplő trió idősebb korában, mert a Halál ereklyéi 2 végén a sminkes csapat 20 évvel megöregítette a színészeket. Ez azonban nem sikerült akkor valami jól, és a látványt még a legmegveszekedettebb rajongók is kinevették.

Columbus a fentiek mellett felelevenített néhány kedves emléket is a Harry Potter és a bölcsek köve forgatásáról. Szót ejtett többek között az első reakciókról, mivel a film a maga 152 perces játékidejével elég hosszúnak számított egy gyerekfilm esetében, ráadásul az első verzió még 3 órás volt!

A fókuszcsoportban az összes szülő azon a véleményen volt, hogy ez a film túl hosszú, miközben az összes gyerek azt mondta, hogy túl rövid. Onnan tudtam, hogy a film működik, amikor láttam, hogy a gyerekek a vetítés közepén a mosdóba sprinteltek, aztán rohantak vissza, mert nem akartak lemaradni semmiről.

(via IndieWire)

Elindult a Port.hu új videósorozata, a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!