Újabb formában szerethetjük Harry Pottert

Még ebben a hónapban lelepleznek egy, a kis varázslótanoncot ábrázoló hivatalos szobrot a londoni Leicester Square-en.

A Potter szobor a lengyel származású, Londonban alkotó szobrászművész, Andrzej Szymczyk műve, és egy újabb elemét fogja jelenteni a Scenes in the Square sorozatnak, amelynek darabjai (egy Stan és Pant, egy Tapsi Hapsit, egy Gene Kellyt az Ének az esőben híres jelenetéből, egy Marry Poppinst, egy Mr. Beant és egy Paddington macit ábrázoló alkotás) a Leicester Square-en és környékén csodálhatók meg.

A szobor nem túl meglepő módon Daniel Radcliffe-et jeleníti majd meg (aki a Potter regények alapján készült filmes feldolgozásokban játszotta a varázslótanoncot) egy kviddicsjátszma közepette, amely jelenet még a legelső Potter filmből, a Harry Potter és a bölcsek kövéből származik. A műalkotást a tér északi részén, stílszerűen annak a mozinak, az Odeon Leicester Square-nek a közelében helyezik el, ahol a produkció 2001-ben debütált.

"Az ezen a lenyűgöző helyszínen található szobrok egytől egyig a filmtörténelem ikonikus hőseit és színészeit ábrázolják, és

odáig vagyunk a boldogságtól, hogy a mi kis Harry Potterünket is közöttük láthatjuk szálldosni"

- nyilatkozta Josh Berger, a Harry Potter globális franchise részlegének vezetője a Warner Bros.-nál. "A Harry Potter sorozat immár évtizedek óta hoz örömöt a rajongók több generációjának, és reméljük, hogy ez a szobor is hozzájárul majd ehhez" - tette hozzá.

A szoborról szóló bejelentés hírét némiképp beárnyékolja, hogy mindössze néhány nappal azután történt, hogy a Harry Potter regények szerzőjeként ismert J.K. Rowlingot ismét transzfóbiával vádolták. Ezúttal egy másik regénysorozata újabb darabjába írt bele egy transzvesztita sorozatgyilkost, de korábban is voltak már túlkapásai a témában. Amikor a nyár elején arra utalt, hogy akik nem menstruálnak, nem számítanak nőnek, még maga Harry Potter, azaz az őt megformáló Daniel Radcliffe is elhatárolódott tőle.


(via Independent)