Újabb Harry Potter-filmek készülnek a Warner boszorkánykonyháján?

A WarnerMedia vezérigazgatója utalt ilyesmire egy befektetői konferencián. Lesz Harry Potter-videójáték, sőt, talán tévésorozat is!

Bár az HBO és a Warner hivatalosan is cáfolta azt a januári lapértesülést, miszerint élőszereplős Harry Potter-tévésorozat készül, az biztos, hogy a stúdió a Grindelwald nevű gonosz mágust alakító Johnny Depp körüli zűrös ügyek, és J.K. Rowling rajongókat is megosztó megszólalásai ellenére sem akarja elereszteni az aranytojást tojó tyúkot. Jelenleg épp fejlesztés alatt áll egy nagyszabású Harry Potter-univerzumban játszódó videójáték, ami a Hogwarts Legacy címet viseli, a napokban pedig maga a WarnerMedia vezérigazgatója, Jason Kilar kotyogta el a Morgan Stanley szervezésében online megtartott médiaipari befektetői konferencián, hogy lehetnek még akár további Harry Potter-mozifilmek is.

Forrás: InterCom

 

Egészen pontosan ezt mondta a WarnerMedia főnöke a március 4-én tartott online konferencián:

Van ez a Harry Potter nevű kis semmiség, amely az egyik legkedveltebb franchise. És mi hihetetlenül hálásak vagyunk JK Rowlingnak, hogy partnerkapcsolatban állhatunk vele, szóval ki merem jelenteni, hogy ott még sok móka és potenciál rejlik!

Noha a vezérigazgató nem fejtette ki a pontosan, mi is ez a „potenciál”, a megjegyzéséből többen is arra következtettek, hogy egész estés produkciók vannak a láthatáron. Mint ismeretes, J.K. Rowling gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű regényeiből a Warner Bros. forgatott nyolc mozifilmet 2001 és 2011 között, amelyet még két Legendás állatok is követett, önálló univerzummá bővítve a varázslóvilágot. Az utóbbi két produkcióban gonosz mágusként feltűnt Johnny Depp azonban kényelmetlenné vált a Warnernek, miután a sajtó nyilvánossága előtt folyt le színész és exfelesége, Amber Heard bántalmazási ügye. A Deppről feleségverőként író brit bulvárlap, a The Sun ellen indított per elveszítése után végül Mads Mikkelsen vette át Johnny Depptől Gellert Grindelwald szerepét. (via The Independent)