Újabb látványos előzetes jött ki a Han Solo-filmhez

Másfél hónap, és végre kiderül, hogyan nyerte el Han Landótól a Millennium Falcont!

Míg mi idehaza az április 8-i választásokkal voltunk elfoglalva, ugyanezen a napon kijött egy újabb előzetes az idei Star Wars-filmhez, a május 24-én mozikba kerülő Solo: Egy Star Wars-történethez. Íme:

A sztorit persze ebből is még mindig csak nagyvonalakban sejtjük: egy Tobias Beckett nevű, vadnyugati pisztolyhősöket idéző űrkalandor (Woody Harrelson) egy nagy csillagközi balhéhoz össze akarja trombitálni minden idők legütőképesebb rablóbandáját. Beveszi a buliba maga mellé a vakmerő pilótát, Han Solót (Alden Ehrenreich), az izomhegy Csubakkát, az alvilági szerencselovagot, Lando Calrissiant (Donald Glover), egy curling-fejű robotot és két csinos nőt, Valt (akit a Westworld sztárja, Thandie Newton alakít) és Qi'Rát (akit a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke alakít). A szerencsevadász csapatnak azonban nemcsak a Birodalommal kell szembe szállnia, de ez ezüstpáncélos, szamurájszerű fejvadásszal is.

Érdekesség, hogy a Millennium Falconnak ebben a filmben még egy korai verzióját láthatjuk majd, aminek egybe van építve az orra, és nyoma sincs a jól ismert U alakú bevágásnak (ezt alighanem Han építette ki, miután elnyerte kártyán Landótól a legendás űrhajót).

Bár ígéretes a szóló Solo-film újabb előzetese is,  a Lucasfilm és Disney háza táján sem igen tudják, mit fog hozni a premier - állítólag már előre elkönyvelték, hogy bukni fog a film, és ez fogja a legkevesebb pénzt hozni a franchise történetében. Már elve a forgatás is nagyon nyögvenyelősen ment: kirúgták Chris Dickens vágót és a két rendezőt, Christopher Millert és Phil Lordt – állítólag azért, mert nem a Star Wars-veterán forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan eredeti szövegkönyve alapján dolgoztak, hanem a színészek rögtönzéseit használták fel. Ezek egyrészt túlságosan infantilisre sikeredtek, másrészt nem az ütemtervben rögzített forgatási ütemterv szerint vették fel őket, hatalmas csúszásokat okozva ezzel a többszáz fős produkciónak. A két megbízhatatlannak ítélt rendezőt végül a Lucasfilm lecserélte a rutinos veterán Ron Howardra, aki lényegében újraforgatta az egész filmet a már megépített díszletek közt.