Újabb meleg szereplővel gazdagodik a Disney-univerzum?

Még az is lehet, hogy a Jégvarázs 2-ben kiderül: Elsa leszbikus. A Jégvarázs rendezője nem tartja kizártnak, és a rajongóknak sem lenne ellenére, sőt.

Már az első rész Oscar-díjas betétdala, a Let it Go is az LMBTQI-társadalom egyfajta himnusza lett, ha értelmezzük a dalszöveget, nem is csodálkozunk annyira:

Conceal don’t feel, don’t let them know
Well now they know ...
Let it go, let it go
Can’t hold it back anymore
Let it go, let it go


Rejtsd el, ne érezz, meg ne tudják
Hát most megtudták!
Engedd el, engedd el
Nem lehet visszatartani többé
Engedd el, engedd el

Vagyis a szöveget akár a coming out himnuszaként is lehet értelmezni, így valóban nem áll messze a filmtől a téma, amire most a rajongók is ráerősítettek egy „kampánnyal”, és egy petíciót írtak a Disney-nek, hogy a Jégvarázs 2-ben adjanak egy barátnőt Elsának. #GiveElsaAGirlfriend


Idina Menzel, Elsa amerikai hangja azt nyilatkozta, hogy nagyon felvillanyozta a lehetőség, és azt is elmondta, hogy a Jégvarázs írója és egyik rendezője, Jennifer Lee is hallott már az effajta spekulációkról. A Huffington Post meg is kérdezte Lee-t, hogy terveznek-e barátnőt Elsának, illetve gondolkodnak-e a téma ilyen irányba terelésén:

„Szeretek mindent, amit mondanak és gondolnak a filmünkről – azt, hogy párbeszédet teremt, mivel Elsa olyan csodálatos karakter, aki sok mindenkihez szól. A világot jelenti nekünk, hogy ilyen párbeszédek részesei lehetünk.”

„Rengeteget beszélgetünk, hogy milyen irányba menjünk, és nagyon lelkiismeretesek vagyunk ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.

 

A Disney nem most először kacérkodik a gondolattal, hogy azonos neműek szerelmét szője bele a meséibe: A szépség és a szörnyeteg úttörő volt ebben a kérdésben, ugyanis először LeFou karakteréről derült ki feketén-fehéren, hogy a saját neme iránt vonzódik, de a Szenilla nyomában című animációs filmben is találkozhattunk egy leszbikus párral.


Vannak tehát komoly beszélgetések a Disney alkotói között Elsa coming out-járól, de még semmi sem biztos. Egyedül az, hogy a második rész 2019-ben jön ki úgyhogy még egy évet várnunk kell a megvilágosodásra.

via Huffington Post