Újra együtt a Forrest Gump csapata

Csak nem egy Forrest Gump-folytatáson dolgozik az ismét összeálló Robert Zemeckis rendező, Eric Roth forgatókönyvíró és Tom Hanks, illetve Robin Wright színészek?

Sajnos nem, de a produkció állítólag majdnem olyan jó lesz, hiszen épp egy képregény megfilmesítését készítik elő. Persze nem Marvel- vagy DC-adaptációról van szó, hanem egy 2014-es forradalmi alkotás, Richard McGuire Here című munkája filmre viteléről, amit az alkotó saját korábbi, 1989-es, mindössze 6 oldalas művéből fejlesztett tovább.

Zemeckis és Hanks korábbi közös munkájához, a Számkivetetthez hasonlóan a Here is mindössze egyetlen helyszínen játszódik: egy szobában – a képregény sztorija pedig azt veszi végig, mi minden zajlott ebben a helyiségben időszámításunk előtt 500-ban, 957-ben, 406-ban, 73-ban stb., egészen Krisztus után 2033-ig.

Hanks és Wright a Forrest Gumpban. Forrás: UIP-Duna Film


Mindez a vásznon is különleges történetmesélési technikák bevetésére ad lehetőséget az alkotók számára, akik a Forrest Gump egész emberöltőnyi cselekménye után ezúttal 

még jobban kitágíthatják az időt,

hogy elmondják a szeretet, a veszteség, a remény és küzdelem meséjét generációk hosszas során keresztül.

Azt még nem tudni, milyen szerepet játszik Robin Wright (a Forrest Gump Jennyje, Gump szerelme) vagy maga Tom Hanks a filmben – ahogy azt sem, hogy a Forrest Gump négy résztvevőjéhez csatlakoznak-e vajon továbbiak is a régi stábból. A Here lesz egyébként Robert Zemeckis és Hanks ötödik közös együttműködése (korábban a Forrest Gumpon és a Számkivetetten kívül a Polar Expresszen, továbbá a még bemutatás előtt álló Pinokkión dolgoztak együtt).


(via Slashfilm)