Újra együtt forgat Penélope Cruz és Almodóvar

Hiába van itt az év vége, a spanyol mester most sem pihen. Habár új filmjét majd csak 2021-ben kezdik el forgatni, a tervezgetés már javában zajlik. A rendező ráadásul ismét egyik múzsájával, Penélope Cruzzal dolgozik együtt.

Az örömhírt a Screen Dailynek adott interjúban Pedro Almodóvar öccse és filmjeinek állandó producere, Agustín Almodóvar közölte, aki azt is elárulta, hogy a forgatás a tervek szerint jövő márciusban kezdődik. A Madres paralelas (Parallel Mothers, azaz Párhuzamos anyák) először kizárólag a mozikban lesz látható – az alkotó több streamelős szolgáltató ajánlatát is visszautasította.

„Aggasztó idők járnak azokra, akik a nagyvásznon szeretik nézni a filmeket, mivel egyre szűkül a mozis ablak (az az időszak, ameddig a mozik időt kapnak arra, hogy a házimozis megjelenés előtt kizárólagosan forgalmazzák a filmeket – a szerk.).

Mi azonban úgy gondoljuk, a mozipremier olyasvalami, amiért érdemes küzdeni.

Mi már csak ilyen régi vágásúak vagyunk, szóval Pedro következő nagyjátékfilmjének is mozis bemutatót tervezünk, annak ellenére, hogy volt néhány ajánlatunk streamelős szolgáltatóktól” – mondta Agustín Almodóvar.

Almodóvar és Cruz 2009-ben, a Megtört ölelések londoni premierjén. Forrás: Gareth Davies / Getty Images

 

Ami pedig a Madres paralelas részleteit illeti: a forgatókönyv már kész, az Almodóvar fivérek pedig most véglegesítik a stábot és a színészgárda Penélope Cruzon kívüli tagjait. A film sztorijáról annyit lehet tudni, hogy két anya sorsát követhetjük, akik ugyanazon a napon adtak életet a gyermeküknek. Ez azonban csak az egyik alkotás a sok közül, amin jelenleg a spanyol rendező dolgozik. Folyamatban vannak egy másik spanyol mű munkálatai is, ezenkívül a direktor nagyban tervezgeti első angol nyelvű nagyjátékfilmje forgatását is.

Az A Manual For Cleaning Women Lucia Berlin magyarul is olvasható, Bejárónők kézikönyve című novellagyűjteménye alapján készül, és a forgatókönyv első vázlatát már meg is írta Almodóvar. Az alkotó még februárban az IndieWire-nek azt mesélte, hogy

a Tilda Swinton főszereplésével forgatott, és az idei Velencei Filmfesztiválon bemutatott The Human Voice című angol nyelvű rövidfilmje volt a teszt, hogy mennyire megy majd neki az angol nyelvű forgatás.

„Van még további két rövidfilmes projektünk is: az első az Extraña forma de vida (Strange Way of Life), egy 20–30 perces, Almodóvar stílusú western, amit rögtön a következő nagyjátékfilm (azaz a Madres paralelas – a szerk.) után fogunk leforgatni. A másik pedig egy disztópikus történet a mozi haláláról” – nyilatkozta most Agustín Almodóvar a Screen Dailynek.


(via IndieWire)