Újra moziban a Vuk!

Dargay Attila június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére először a budapesti Urániában, utána országszerte több moziban is műsorra tűzik a Vukot.

Nemrégiben ünnepeltük a Ludas Matyi bemutatójának 40. évfordulóját, most pedig annak kapcsán emlékezünk meg Dargay Attiláról, hogy idén június 20-án lenne 90 éves. Az Urániában egész napos családi programmal készülnek, és számos rövidfilmje mellett levetítik Dargay talán legnépszerűbb egész estés rajzfilmjét, a Vukot.

 

 

A foglalkozások közül hihetetlenül érdekesnek tűnik a 2016-ban nyílt Budaörsi Animációs Bázis (BABtér), az ország első animációs gyerekműhelyének foglalkozása. A gyerekek az animáció számos formájával ismerkedhetnek meg, a tradicionálisaktól egészen a legmodernebb 3D-ig, és ki is próbálhatják azokat.

Kiállítanak egy csomó eredeti Dargay-rajzot, vázlatokat, storyboardokat, és olyan filmekhez készült figuraterveket is, amelyek végül nem valósultak meg.

A budapesti vetítések után a Vukot az ország számos mozijában is bemutatják - a rajzfilm hivatalos Facebook-oldala közzé is tette a vetítések listáját.