Uma Thurman Hálaadásnapi-üzenetben küldte el a francba Harvey Weinsteint

Boldog Hálaadást Mindenkinek! (Kivéve téged, Harvey, és az összes szemét összeesküvőt...)

A színésznő korábban azt nyilatkozta, hogy túl mérges még ahhoz, hogy higgadtan tudjon beszélni a hollywoodi zaklatási ügyekről. Most azonban eljött az idő, hogy Thurman megszólaljon az ügyben, és Instagramján egy posztot írt Hálaadásra, amiben nem kímélte a mostanra szinte megszámlálhatatlan szexuális zaklatással és nemi erőszakkal gyanúsított producert.

Az Instagramos fotó a Kill Bill egyik jelenetéből van, ahol Beatrix Kiddo (Uma Thurman) bejelenti, hogy meg fogja ölni Billt.

„Boldog vagyok, hogy ilyen lassan megy, nem érdemelsz golyót.”

Thurman Instagram-üzenete azzal kezdődik, hogy hálás az életéért, és azokért, akik vannak olyan bátrak, hogy kiállnak másokért. Azt is írja – utalva előző nyilatkozatára – hogy eddig nagyon mérges volt, és megvoltak az okai, hogy nem kommentálta a Weinstein-ügyet. Most viszont nagyjából elküldte a fenébe Weinsteint és mindazokat, akik valamilyen módon – akár hallgatásukkal – a producer mellé álltak. A színésznő az üzenet végére odabiggyesztette a „maradjanak velünk” mondatot is, ami valószínűleg arra utal, hogy nem ez volt az utolsó üzenete a témában.

Uma Thurman elég szorosan kötődött Weinstein korábbi cégéhez, a Miramaxhoz: hét filmen dolgoztak együtt, ebből az egyikért, a Ponyvaregényben nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

via The Independent