Üvöltöttem, a levegőbe bokszoltam, sírtam, éljeneztem – íme az első vélemények a Star Wars 9-ről!

Richard E. Grant érzelmes videóban mesélte el a vetítés utáni élményeit. A Csubakkát alakító Joonas Suotamo is hasonlóan lelkes.

December 3-án a Lucasfilm egy zárt körű buli keretében levetítette a Star Wars 9 stábjának a Skywalker korát. A nagy eseményről korábban csak John Boyega írt a közösségi oldalán (de neki nagyon oda kell most már figyelnie, mit szivárogtat ki a filmből, hiszen ő hagyta el anno a forgatókönyvet, ami végül az eBay-en kötött ki). Sokkal többet árult el viszont az utolsó részről Richard E. Grant, aki az Első Rendet szolgáló Pryde tábornokot alakítja a filmben, és most a Twitteren mesélte el egy videóban a filmmel kapcsolatos érzéseit:

Most néztem meg a Skywalker korát, és mindenre fel voltam készülve, csak erre nem. Ujjongtam, kiabáltam, a levegőbe bokszoltam, sírtam, állva maradtam és éljeneztem. Ebben tényleg minden benne van, amit az emberek szeretnének. Nagyon büszke vagyok, hogy a részese lehettem, és alig várom már, hogy ti is láthassátok!

Néhány órával később a Csubakkát alakító Joonas Suotamo is hasonló gondolatokat osztott meg a Twitteren:

Megnéztem múlt éjjel a stábbal a Skywalker korát. Minden álmom teljesült benne, sőt, még annál is több! Gratulálok mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ez a film elkészülhetett, de legfőképp a tehetséges színészkollégáimnak, akik ezerszeresen túlszárnyalták saját magukat. És köszönöm J.J. Abramsnek is, amiért lehetővé tette nekem, hogy azelőtt éljenezhessem meg és üdvözölhessem ezt a filmet, mielőtt még megmutatnánk a világnak. Uram, egy mesterművet alkottunk!

De vajon tényleg ennyire jó lesz a J.J. Abrams által írt és rendezett IX. epizód, amely lezárja az 1977-ben elkezdett Csillagok háborúja-sahát? A két hét múlva esedékes premiernapon majd kiderül! (via The Independent & Indiewire)