Valóságosabb a Reszkessetek, betörők, mint gondolnád!

Az ikonikus családi ház igazi tulajdonosai a forgatás után vették észre a filmesek által okozott kárt.

Már megírtuk, hogy mennyire lehetett gazdag Kevin családja a Reszkessetek, betörők!-ben, hogy melyik mondatot tartotta túl durvának az egyik színész, vagy hogy miért pörögnek a rajongók az egyik kivágott jeleneten, de ha azt gondolnánk, hogy már mindent tudunk minden idők legnépszerűbb karácsonyi komédiájáról, akkor tévedtünk.

Készült ugyanis egy dokumentumfilm a híres filmes helyszínekről The House From… címmel, és ebben az Aberdshein család tagjai is megszólalnak. Ők voltak a Chicagóban, Winnetka külvárosában található óriási családi ház tulajdonosai a forgatás idején, és elárultak pár izgalmas kulisszatitkot. Például, hogy nem véletlenül tűnik olyan valóságosnak, amikor a kis Kevin karácsonyfát szerez magának. Lauren Aberdshein elmesélte, hogy a szülei is megnézték a filmet a premier idején, és amikor látták azt a jelenetet, amiben Kevin kimegy a hátsó kertbe, hogy kivágjon magának egy karácsonyfát, és ketté is vág egyet, azt gondolták, hogy

Hű, ezt a jelenetet nagyon jól leforgatták! Nagyon élethűnek tűnik.”

Nos, ez nem egy műfa volt. Erre a házaspár akkor jött rá, amikor a moziból hazaérve bekukkantottak a hátsó kertbe – korábban ugyanis nem tűnt fel nekik, hogy egy fával kevesebb maradt a forgatást követően.

9 izgalmas részlet, amit eddig észre se vettél a Reszkessetek, betörők!-ben

Nincs karácsony Kevin nélkül, úgyhogy hamarosan újra a képernyőkön köszönthetjük a Reszkessetek, betörők!-et, amiről az igazi rajongóknak már elég nehéz újat mondani. Mi azért megpróbáljuk.

Ez is érdekelhet

 

A Reszkessetek, betörők! más szempontól is kihatott az Aberdshein család életére. A film bemutatóját követően a rajongók "sorban álltak az utcán", hogy láthassák élőben az ikonikus házat. De ahogy teltek az évek, és a film népszerűsége egyre nőtt, már nem elégedtek meg a távolból való bámészkodással.

"Idővel az emberek egy kicsit bátrabbak lettek, kiszálltak az autóból, és közelebb mentek a házhoz. Volt, hogy arra jöttünk haza, hogy egy idegen áll az udvarunkban - nem szándékosan akartak betolakodni, csak annyira felizgatta őket, hogy láthatják a Reszkessetek, betörők!- házat, hogy a lehető legközelebb akartak lenni hozzá."

Annak ellenére, hogy lerohanták őket a rajongók, az Aberdshein család szeretettel emlékszik vissza a produkcióra. Még arra is volt lehetőségük, hogy végigsétáljanak az otthonukat rekonstruáló díszletben, ahol további jeleneteket forgattak. Lauren erről így mesél a dokumentumfilmben:

"Olyan érzés volt, mintha a saját házunkban sétálnánk, de nyilvánvalóan nem. Nagyon bizarr volt, de mégis nagyon menő. Hányan mondhatják el magukról, hogy végigsétáltak a saját házuk díszletén?",

via: EW