Végre bemutatják Carrie Fisher utolsó filmjét

Hét évet kellett rá várni.

Az elsősorban a Star Wars-filmek Leia Organájaként ismert színésznő még 2016 decemberében hunyt el, és halála előtt nem sokkal is több projekten dolgozott. Ezek közül azóta mindent bemutattak – kivéve egy Wonderwell című young adult fantasyt, ami most hét év várakozás után kerül (az amerikai) mozikba.

A Wonderwell egy tündérmesébe oltott felnövekvéstörténet, amelyben egy naiv és kíváncsi 12 éves lányt követhetünk, ahogy élete kalandjára indul a napjaink Olaszországán túl húzódó képzeletbeli birodalomba.

„Az út, amit filmesként ezzel a filmmel megtettünk, ugyanolyan kalandosnak bizonyult, mint a cselekmény maga”

– nyilatkozta az ügyben Vlad Marsavin rendező.


A direktor azt is elárulta, hogy a film műfajából és léptékéből adódóan

elsősorban a vizuális effektek voltak időigényesek,

de a Covid okozta lezárások és Carrie Fisher halála is lassították a folyamatot. „A forgatástól a vászonra kerülésig így hét teljes év telt el” –mondta Marsavin, aki egy vicces történetet is megosztott a néhai sztárról.

„Carrie a forgatás alatt tele volt energiával, és még a hatvanadik születésnapját is velünk ünnepelte az olaszországi helyszínen. Az egyik éjszakai forgatás után, ami hajnali 2-ig tartott, meginvitálta az egész bandát, hogy ünnepeljünk vele, és a parti végül olyan jól sikerült, hogy

a rendőrség megjelenése vetett neki véget, mivel olyan hangosak voltunk”

– mesélte az alkotó. A Wonderwellben egyébként Fisheren kívül szerepel a popsztár, Rita Ora és Vincent Spano is, és az amerikai nézők június 23-tól válthatnak rá jegyet.


(via Far Out)


Nyitókép forrása: Alberto E. Rodriguez / Getty Images for US-IRELAND ALLIANCE.