Végre Mark Hamill is csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán

Harrison Ford és George Lucas is csupa szépet mondott beszédében a többszáz rajongó előtt mókázó Hamillról.

Csütörtökön végre Mark Hamill is kapott egy csillagot Los Angeles legismertebb utcáján, a Walk of Fame-en. Az ünnepélyes ceremónián részt vett Hamill családja, valamint George Lucas, Harrison Ford, egy élethű R2-D2 figura, néhány vigyázzban álló rohamosztagos és persze többszáz Star Wars-rajongó. Az eseményről részletesen beszámolt a patinás szórakoztatóipari szaklap, a Variety – ezekből a videókból írtunk mi is egy összefoglalót.

Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty

 

Ha valaki csillagot kap a Hírességek Sétányán, az a szokás, hogy valaki egy méltató beszédet is mond az illetőről. A 66 éves Hamillt régi barátja és kollégája, Harison Fod köszöntötte.

Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty

 

Ford rögtön megadta a jó alaphangulatot azzal, hogy tréfásan felemlegette: amikor ő kapott csillagot, oda azért több ember jött el.

Ford arról is megemlékezett, hogy a legendás triójukból sajnos már nem lehetett ott az eseményen Carrie Fisher.

Hamill ezután viccelődött egy kicsit azzal, hogy milyen kevés szövege volt Az ébredő Erőben. Ezután elmesélte, milyen volt először találkozni a Csillagok háborúja 1977-es castingján Harrison Forddal, akit már az American Graffitiből megjegyzett magának, és aki már akkor azt tanácsolta neki, ne legyen beképzelt, pimasz fickó (ami azért valahol ironikus, mert Ford pont egy ilyen karaktert alakított a filmben, és később a magánéletben is hajlamos volt ilyesmire).

Hamill akkor is jófej volt, amikor megköszönte a rajongóinak, hogy nélkülük ma sehol sem lenne. Hiszen ők akkor is kitartottak mellette, amikor eltűnt Hollywood élvonalából, mert csak akkor kapott munkát, amikor Jokert kellett szinkronizálnia. Joker ikonikus nevetését természetesen most sem hagyta ki:

Természetesen a farmerben és ingben megjelent George Lucas is mondott pár kedves szót Hamillról. Például hogy olyan mókás és eredeti fazon, hogy olyat egyetlen forgatókönyvíró sem tudna írni, és hogy nagyon szép utat járt be a Star Wars castingjától a Hollywood Boulevardig.

A Variety felvette a teljes, közel egyórás ceremóniát – itt lehet megnézni a videót.