Világsztárokkal készül Horvát Lili új filmje

A My Notes On Mars egy különleges sci-fi románc lesz.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre alkotója, Horvát Lili világsztárokkal forgatja első angol nyelvű filmjét a Filmintézet támogatásával.

A My Notes On Mars főhőse Margot, a házassági problémákkal küzdő tudós, aki megmagyarázhatatlan módon eltűnik egy hegyi túrán, ám pár héttel később felbukkan az emlékére szervezett búcsúztatón. Összetéveszti a férjét, Samet egy másik férfival - úgy tűnik, semmire nem emlékszik korábbi életéből, csak a Mars-kutatásról szóló jegyzetfüzetére, amelyet kétségbeesetten meg akar semmisíteni. Sam mégis úgy tekint a felesége visszatérésére, mint egy második esélyre.

Forrás: Netflix

 

A sci-fi románc főszerepeit az Emmy- és Golden Globe-jelölt Greta Lee (A kenderfutár, Végtelen matrjoska, Előző életek) és Andrew Scott (Ryan közlegény megmentése, Az elit alakulat, Spectre - A Fantom visszatér; de ő volt a Sherlock sorozat Moriartyja is, és a netflixes Ripley sorozat címszereplője is) alakítják, a forgatás pedig 2025 tavaszán lesz Budapesten és Bécsben.

Horvát számára a film

"az emberi psziché útvesztőiről, a szerelem folyton változó természetéről szól. Újra kezdeni egy házasságot, újra felfedezni a másikat, újra szerelembe esni - a mi történetünk ennek a lehetetlen vágynak a kimerítő megvalósulásáról szól."

A rendező, aki egyben a forgatókönyv szerzője is, azt is elmondta, hogy különösen vonzódik azokhoz a karakterekhez, akik meglepő, szokatlan döntéseket mernek hozni mind a magán-, mind a szakmai életükben.

Forrás: Mozinet

 

"Úgy érzem, ez Gretára és Andrew-ra is igaz. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy elkísérhetem őket Margot és Sam Fogel megteremtésének útján"

- nyilatkozta Horvát.

Via: Deadline