Vin Dieselt szexuális zaklatással vádolja a korábbi személyi asszisztense

A vád szerint a sztár tisztességtelenül viselkedett a Halálos iramban: Ötödik sebesség 2010-es forgatásán.

Szexuális zaklatással vádolja Vin Dieselt az egykori személyi asszisztense, Asta Jonasson, aki be is perelte a sztárt amiatt, hogy tisztességtelenül viselkedett vele a Halálos iramban: Ötödik sebesség 2010-es forgatásán. A színész (aki egyébként a perben a valódi nevén, Mark Sinclairként szerepel) az ügyvédjén keresztül kijelentette: teljes mértékben hamis az állítás.

 

Forrás: UIP-Duna Film

 

Asta Jonasson a Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott keresetében azt állítja, hogy a szexuális zaklatásra az atlantai St Regis hotelben került sor a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatása alatt, amikor is Diesel letámadta őt a szállodai lakosztályában, és „figyelmen kívül hagyva az egyértelmű kijelentéseit, miszerint nem járul hozzá semmiféle aktushoz”, fogdosni kezdte. Jonasson ezután sikoltozni kezdett, majd a közeli fürdőszoba felé futott, Vin Diesel azonban „a testével a falhoz szorította, és elkezdett önkielégíteni”.

A kereset szerint a színész testvére, Samantha Vincent (aki a One Race Films nevű produkciós cégét vezeti) néhány órával a történtek után felvette vele a kapcsolatot Asta Jonassonnal, és kirúgta – emiatt egyébként az egykori asszisztens a sztár testvérét és a produkciós cégét is beperelte nemi megkülönböztetés, érzelmi stressz okozása és jogtalan felmondás miatt. A keresetben ez áll:

Világos volt számára, hogy azért rúgták ki, mert már nem volt hasznos, Vin Diesel csak arra használta őt, hogy kielégítse a szexuális vágyait. [Asta Jonasson] tehetetlennek érezte magát, önbecsülését lerombolták, megkérdőjelezték a képességeit, és válaszút elé állították, hogy a sikeres karrierje megköveteli-e, hogy eladja a testét az előléptetésért cserébe.

A volt asszisztens azt is állítja, hogy a cég egy másik vezetője ugyanabban a szállodában néhány nappal a Vin Diesellel történt incidens előtt szexuális ajánlatot tett neki. Az ügyvédje, Claire-Lise Kutlay a BBC Newsnak adott nyilatkozatában azt mondta, ő és az ügyfele arra törekszik, hogy

Vin Dieselt és azokat, akik lehetővé tették és eltussolták a szexuális zaklatását, felelősségre vonják felháborító tetteikért. Reméljük, [Asta Jonasson] bátor döntése, hogy előállt a nyilvánosság elé, segít tartós változást létrehozni és más áldozatoknak is erőt ad.

(via BBC)