Volt felesége is méltatta a Cobra 11 sorozat elhunyt sztárját

Christian Oliver és a két kislánya január 4-én vesztették életüket egy repülőgép-szerencsétlenségben a Karib-tengeren.

Január 4-én repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el Christian Oliver német-amerikai színész és a két lánya, a 12 és 10 éves Madita Maia és Annik Luna, miután a kisrepülő, amelyben ültek, a Karib-tengerbe zuhant. A hírt a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteki rendőrség közölte. A baleset pontos okát még vizsgálják, egyelőre annyi biztos, hogy a repülő (ami Bequia szigetéről tartott volna a közeli Saint Lucia felé) nem sokkal a felszállás után váratlan probléma lépett fel, majd a gép a tengerbe csapódott.

 

Christian Oliver a feleségével és a gyerekeivel (forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty)

 

Jessica Klepser, a színész Los Angelesben élő pilatesoktató volt felesége közleményt adott ki, amelyben elhunyt exférjét és a gyermekeiket méltatta. Maditát „élénk szelleműként” jellemezte, aki a tudományokban, a táncban, az éneklésben és az előadásokban is kiváló volt. Húga, Annik „szelíd, de erős” volt, aki „mindig elsőként ajánlott fel egy kedves szót vagy egy vigasztaló ölelést”, emellett szenvedélye volt a kosárlabda, az úszás és a művészet. Volt férjét így méltatta:

Világszerte sokakkal baráti kapcsolatot tartott fenn, távozása mélyen megérint mindenkit, aki ismerte őt.

Jessica Klepser egy GoFundMe kampányt is indított, hogy az adományokból ki tudja fizetni a temetési költségeket, valamint az exférje és a lányai holttestének hazaszállítását. Az adományok szombatra már túlszárnyalták a 100 ezer dolláros célt.

Christian Oliver 1972-ben született Christian Klepser néven Németországban. A színészi munkája mellett ingatlanügynökként is tevékenykedett. Frankfurt am Mainban nőtt fel, érettségi után Los Angelesben és New Yorkban tanulta ki a színészmesterséget. Szerepelt többek között a Speed Racer – Totál turbóban, a Valkűrben és a Slidersben is, 2002-ben viszont visszatért Németországba, ahol 200 jelentkező közül ő vehette át René Steinke helyét a Cobra 11-ben, mint Jan Richter. A feleségével 2010-ben házasodtak össze, de 2021-ben végül elváltak, és megosztották egymással a lányaik közös felügyeleti jogát. Madita Maia és Annik Luna épp az apjukkal vakációztak a Karib-tengeren, amikor a tragédia történt.

(via The Guardian)