Warner Max néven indít új filmes platformot a Warner és az HBO Max

Májusban indul el, évente 8-10 saját gyártású film elkészítése a cél.

A Warner Bros. Pictures és az HBO Max közösen indítja el Warner Max néven a legújabb filmes streaming szolgáltatást. Az új platform májusban startol, a két cég tervei szerint évente 8-10 kisebb költségvetésű filmet gyártanának közösen és mutatnának be itt. A szolgáltatás elindítását szerdán jelentette be a Warner Bros. elnök vezérigazgatója, Ann Sarnoff és a WarnerMedia Entertainment direct-to-consumer üzletágvezetője, Robert Grenblatt.

Az HBO Max WarnerMedia bemutatónapja a Warner Bros. Studios burbanki központjában, 2019. október 29-én, balszélen egy Batmobillal (kép: Presley Ann/Getty Images for WarnerMedia)

 

A Warner Max élén az HBO tartalomfejlesztési igazgatója, Kevin Reilly és az HBO Max  eredeti tartalmakért felelős vezetője, Sarah Aubrey, valamint a Warner Bros. Pictures Group elnöke, Toby Emmerich és a Warner Bros. Pictures ügyvezető igazgatója, Toby Emmerich helyettese, Carlyn Blackwood állnak majd. Az első Warner Max-filmek már idén bemutatásra kerülnek, a forgatásukra maximum 25-25 millió dolláros keret fog rendelkezésre állni (ennyiből készült Vera Farmiga és John Goodman tavalyi filmje, az Elrabolt világ és a szintén 2019-es Mel Gibson-film, a The Professor and the Madman is). A tervezett filmek címeiről, témáiról, rendezőiről és főszereplőiről azonban egyelőre még nincs hír. (via The Hollywood Reporter)