Wes Anderson újra forgat

Az Édes vízi élet, a Holdfény királyság és a Kutyák szigete rendezője nem is akárhol kezdte meg a munkát.

A magyar mozikban májusban bemutatott animációs Kutyák szigete után Anderson ismét élőszereplős alkotással jelentkezik, amelynek címe The French Dispatch – és nemcsak Franciaországban játszódik, de ott is forog. A direktor és stábja nagyjából egy hete kezdte meg a munkát Délnyugat-Franciaországban, egy Angoulême nevű városban.

Wes Anderson egyébként Párizsban él, ám még csak ez lesz az első filmje, amely a francia fővárosban játszódik. A korábbi híradásokkal ellentétben azonban a The French Dispatch nem musical, hanem (egy, a produkcióhoz közeli forrás szerint) szerelmes levél azokhoz az újságírókhoz, akik egy amerikai újság képviseletében a XX. századi Párizsban „állomásoztak”, és három szálon fog futni.

Wes Anderson a Kutyák szigete premierjén. Forrás: Juan Naharro Gimenez / WireImage / Getty Images

 

A filmben olyan, már állandó Anderson-színészeknek számító sztárok szerepelnek, mint Bill Murray, Owen Wilson és Tilda Swinton, de lesznek friss arcok (Benicio del Toro, Jeffrey Wright, Timothée Chalamet) és olyanok is (Frances McDormand, Brad Pitt, Natalie Portman, Léa Seydoux, Adrian Brody, Mathieu Amalric), akikkel a rendező szintén nem először dolgozik együtt.

A The French Dispatch-et a rendező állandó támogatója, a milliárdos Steve Rales gyártja Indian Paintbrush nevű cégén keresztül, és várhatóan a Fox Searchlight forgalmazásában kerül a mozikba, ahogy Anderson többi filmje is. A premier pontos dátumát még nem tudni, de a filmet várhatóan a jövő évi Cannes-i Filmfesztiválon vetítik először.


(via IndieWire)