Woody Allen új memoárjában részletesen ír a szexuális zaklatásról is, aminek az elkövetésével vádolják

A rendező könyve, az Apropos of Nothing többek meglepetésére hétfőn jelent meg.

Az utóbbi években páriává vált alkotó önéletrajzi írását sokáig egyetlen kiadó sem akarta megjelentetni, majd Allen megállapodott a Hachette-tel, ahol azonban nemrégiben mégis ejtették a projektet, miután hatalmas botrány lett belőle, és többen (a cég saját dolgozói is) tiltakoztak ellene. Az Apropos of Nothing most váratlanul egy kis kiadónál, az Arcade Publishingnál jelent meg.

Woody Allen már régóta tagadja a vádakat, melyek szerint molesztálta nevelt lányát, Dylan Farrow-t annak 7 éves korában, és az Associated Press szemléje szerint a direktor az új könyvben is folytatja a védekezést.

„Soha nem nyúltam egy ujjal sem Dylanhez, és nem csináltam semmi olyasmit, amit molesztálásnak lehetne értelmezni.

Ez az egész az elejétől a végéig csak egy koholmány volt” – írja Allen, aki szerint exélettársa, Mia Farrow bosszújáról van szó, aki olyan elszántan vadászott rá, mint Ahab kapitány Moby Dickre.

Forrás: Europa Press News / Europa Press via Getty Images

 

Dylan Farrow vádjai a 2017-es #MeToo mozgalom miatt kaptak ismét nagy nyilvánosságot, pedig a lány már 2014-ben írt egy nyílt levelet arról, hogy 1992-ben, miután szakítottak anyjával, Mia Farrow-val, egy látogatása alkalmával nevelőapja még gyerekként molesztálta. Sőt: az esetről már akkoriban lehetett hallani, mivel ügyészségi vizsgálat indult az ügyben, de a hatóságok nem találtak elégséges bizonyítékot egy bírósági eljárás indításához.

A dolog újbóli felemlegetése azonban a #MeToo idején odáig vezetett, hogy Allen filmjeit nem hajlandó bemutatni az Amazon Studios, amivel pedig több projektre szóló megállapodást kötött az alkotó, és számos színész is elhatárolódott tőle. Woody Allen egyébként memoárjában ír másik nagy port kavart családi ügyéről, a Mia Farrow és André Previn örökbefogadott lányával, Soon-Yi Previnnal való viszonyáról is, akit 1997-ben vett feleségül.

„Új kapcsolatunk korai fázisában a vágy volt az egyeduralkodó. Egyszerűen nem tudtuk levenni egymásról a kezünket”

– szemlézi Allen sorait az AP.


(via Independent)