Zenélő színészek – és milyen jól nyomják!

Johhny Deppről, Hugh Laurie-ról, Jared Letóról vagy Juliette Lewisról általában tudják, hogy zenekaruk van, de rajtuk kívül még csomó színész zenél – méghozzá nem is rosszul!

Rick Moranis

A 80-as évek népszerű komédiása nem sokkal felesége 1991-es halála után visszavonult, hogy tiszességesen nevelhesse két gyerekét. Az elmúlt két és fél évtiezdben mindössze néhány rajzfilmet szinkronizált, de inkább zenélt, és a The Agoraphic Cowboy című country albumát Grammy-re is jelölték. Moranisnak remek énekhangja van.

Énekesi tehetségét a Rémségek kicsiny boltjában is megmutatta, az isteni hangú Ellen Greene-nel az oldalán.

 

Jeff Bridges

Nem elég, hogy az egyik legrokonszenvesebb hollywoodi színész maga a Töki, mellette kiváló fotós és remek zenész. Az Őrült szívben több dalt is maga énekelt, és saját albumot is adott ki. Címként a saját nevét választotta, és ugyan közepes kritikákat kapott, de vitathatatlanul jól műveli a muzsikát is.

A nagy Lebowski rajongói által működtetett, rendszeresen megrendezett Lebowski Festen is szívesen megjelenik, az alábbi videóban például Bob Dylan a film elején hallható, The Man In Me című dalát adja elő, meglehetős élvezettel.

 

Kevin Bacon

A színész 1995-től testvérével, Michael Baconnel The Bacon Brothers néven zenél. Eddig kilenc albumot adtak ki, és elég sokat koncerteznek.

 

Steven Seagal

A gumiarcú aikidomester, színész és tartalékos sheriffhelyettes szenvedélyes gitárgyűjtő, és bizony zenész is, Budapesten is koncertezett. Néhány korábbi filmjében hallhattuk is saját szerzeményeit. 2004 és 2006 között két albumot adott ki, és vannak egész jó számai.

 

Kevin Costner

A Kevin Costner & Modern West 2007-ben alakult. A bandának eddig négy albuma jelent meg, és fellépett többek között Rómában és Isztambulban is.

 

Russell Crowe

Az ausztrál színész a nyolcvanas évektől zenél. Első, I Just Wannabe Like Marlon Brando című számát Russ, Le Roq néven adta elő. Az évek során több zenekarban is játszott és énekelt, a legutolsó, a 2017-ben alapított Indoor Garden Party. Ebben főleg Scott Grimes (Vészhelyzet, Orville) és Samantha Banks énekel, ami nem is baj, mert míg ők ketten profik, Crowe azért nem énekel olyan jól. 

 

Jeff Daniels

Ő szólóban, egy szál gitárral nyomja, méghozzá elég jól, hat albumot is kiadott az évek során. Dalairól az előadásához hasonló egyszerű, sallangmentes videókat találunk csak: Daniels és a gitárja, semmi hókuszpókusz.

 

Christopher Lee

Az öt évvel ezelőtt, 93 éves korában elhunyt Lee a szó átvitt és szó szerinti értelmében is színészóriás volt: a csaknem kétméteres legenda számtalan meghatározó szereppel elképesztő örökséget hagyott maga után.  Nyolc nyelven beszélt, minden évben elolvasta A Gyűrűk Urát, a második világháborúban a brit titkosszolgálatnál szolgált, és idősen előszeretettel énekelt metált. 90 fölött a  jó öreg Sir karácsony közeledtével rendre előállt egy-két metálnótával, és közreműködött is afféle kardozós-nyilazós dalokban. Ilyen a nagybetűs Menőség.