Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Szeptember 2-3-án, Dél-Buda legnagyobb fesztiválján, négy színpadon ötven koncert, borászatok, pezsgőkészítők, 1 km-es kézműves vásársor, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

Az elmúlt évben is 50.000 fő feletti látogatót vonzó rendezvényen négy tematikus színpadon közel 50 koncert és fellépés várja az érdeklődőket:

Az egyes színpadokat a koncertek, és az italválaszték egyaránt meghatározzák: a Bor udvarban kiváló borokkal, romkocsma hangulattal és fesztiválokról ismert zenekarok koncertjeivel találkozhatunk, fellép többek között Mary Popkids, Bagossy Brother Comany, NAZA, Dj Bootsie Live Band.

A Pezsgő téren pezsgőkülönlegességekkel, valamint gyerekkoncertekkel, pl. Bíró Eszterrel, továbbá popelőadókkal várnak mindenkit, koncertet ad Pápai Joci, a Hot Jazz Band, valamint Singh Viki a Budafoki Big Banddel. A könnyedebb italok kedvelői pedig a Fröccsteraszon a jazzmuzsika és a fröccsözés összefüggéseit kutathatják: itt többek között Pátkai Rozina Quintet, a Kéknyúl trió és Tóth Vera ad koncertet. A Piactéren a világzene, folkzene mutatkozik be: a Kaláka, a Góbé zenekar és a Kerekes Band is fellép.

Emellett további helyszínek: árnyas játszótéren gyerekprogramok, ligetes borozó határontúli magyar és hazai borászokkal, képzőművészeti performance-szel, térkiállítással Művész utca várja az érdeklődőket.

Érdemes egész napra tervezni: a programok ingyenesek, mindkét nap, minden helyszínen folyamatosan zajlanak… aki járt már szeptember első hétvégéjén Budafokon, minden bizonnyal a következő évben is visszatér, a kiváló hangulatot leírni úgysem lehet, át kell élni!

További infó a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán.