Titokzatos szabadulószoba és bár Budapesten

Szabadulószoba társasággal - Titokzatos élmények a föld alatt, rendhagyó bár és koncertek a város legnívósabb szabadulószobáinak szomszédságában - Neverland

Budapesten rengeteg igényes szabadulószoba és szórakozóhely található, de be kell vallanunk, igazán ráfér már a városra egy kis vérfrissítés. Egy szabadulószoba Budapest szívében, ami annyira egyedi, hogy semmihez nem fogható. Egy bár, amivel már az első koncert alkalmával örök barátságot kötünk. A különleges élmények színtere nem más, mint a Dohány utca alatt rejlő titokzatos földalatti világ: Neverland.

 

A hely, amit nem hagyhatsz ki

Ha igazán jó szabadidős programot keresünk, és lehunyjuk a szemünket, valószínűleg a következőket látjuk magunk előtt. Egy hangulatos bárt, ami közel van a belvároshoz, ahol finom ételeket és italokat kóstolhatunk a barátokkal, és nem kell már este tízkor másik szórakozóhely után néznünk. Ha a hely ezt megspékeli még néhány izgalmas szabadulószobával, ahol ráadásul egyedi a berendezés és barátságos a légkör, akkor rátaláltunk Budapest legizgalmasabb helyére.

Szerencsések vagyunk, mert nem is kell sokáig keresgélni, hiszen a Neverland nemhogy megfelel ezeknek a kívánalmaknak, de messze túlszárnyalja őket. Hogyan lehetséges ez?

Nos, az utcáról nyíló titokzatos hotel folyosó már az első pillanatban megteremti azt a fajta hangulatot, amit legfeljebb csak egy amerikai filmben élhetnénk át. Jobbról és balról szobák nyílnak, a világítás borzongató, a recepciós pult mögött pedig csak egy üres szék fogad bennünket. Így teljes az a fajta hidegrázós élmény, amelyre titokban mindannyian vágyunk.

A föld alá vezető hosszú lépcsősor csak tovább fokozza a hangulatot, mi pedig minden kérdésünkre választ kapunk, ha felfedezzük magunknak a nem mindennapi élményeket rejtő sejtelmes világot.

 

Szabadulószoba Budapest alatt

Nem is egy, rögtön öt szabadulószoba ígér számunkra olyan élményt, amelyről eddig csak álmodtunk. A gyanútlan látogató kifizeti a szabadulós játékok belépőjegyét, de sokkal többet kap egy egyszerű, 60 perc alatt megoldható rejtélynél. Ennyi ötletes, és furfangos feladvánnyal és helyiséggel már régen találkoztunk, de könnyen lehet, hogy még sosem.

Nem fogható az élmény egyetlen más szabadulószobához sem, ám erre persze csak akkor döbbenünk rá, amikor már bezártak bennünket az életre kelt labirintusba, ahol hangokat hallunk a fal mögül, és sosem tudhatjuk, hogy mi vár ránk a következő percekben. Vége már azoknak az időknek, amikor már a szabadulós játékok elején meg tudtuk tippelni a feladványok képletét, és pontosan tudtuk, merre visz majd az utunk.

Itt már az első pillanatban magunkba szívjuk a szoba hangulatát, szemügyre vesszük a berendezést, és elhisszük, hogy ennél jobb helyen nem is lehetnénk. Megelevenedik a történet, amelyre jegyet váltottunk. Vérbeli cowboyok és maffiózók leszünk a Vadnyugaton, akik alig várják, hogy a kezükbe foghassák a nagy lóvét. Rabok leszünk, akik a priccsen várják, hogy előkészítsék számukra a gázkamrát, ha nem tesznek valamit a szabadulás érdekében. Megküzdünk a közelgő meteorcsapással és a zárt osztály véres ágyainak félelmetesen izgalmas látványával.

Amíg nem látjuk a saját két szemünkkel a helyet, azt hihetnénk, hogy ez pusztán csak ígéret. De nem az. Sokkal több annál. Nincs nap, hogy ne kívánkoznánk vissza a szabadulószobába, ahol a végtelen mágikus erőt birtokolhatjuk.

 

Rendhagyó bár, kihagyhatatlan koncertek

A szabadulószobák izgalma után a lehető legjobb, amit tehetünk az az, hogy leülünk a Neverland bárjában, és átbeszéljük a közösen átélt élményeket. Innen ugyanis nem lehet csak úgy sebtében, lazán távozni. Olyan ez, mint ahogyan siklóernyőzés után sem ülünk metróra, hiszen az élményt nem akarjuk elengedni, kicsit kapaszkodunk még bele. Amíg csak tudunk.

Az igazat megvallva szerintünk nincs jobb hely a Neverland-nél ahhoz, hogy rendhagyó módon randizzunk, hogy beüljünk a barátokkal valahova az unalmas hétköznapokon, vagy elhozzuk a többieket egy jó kis koncertre. Lehet ezt még tovább is fokozni, hiszen nem beszéltünk még a fergeteges karaoke partikról, a véget nem érő Dixit csatákról, és az elképesztően hangulatos berendezésről. Itt minden messze eltér az átlagostól.

A profi hangtechnikának köszönhetően a színpadi élőzene megközelíti a legnagyobb hazai fesztiválok pokolian izgalmas atmoszféráját, és persze egy pillanatra sem felejthetjük el közben, hogy Budapest lakói a fejünk felett rohangálva küzdenek meg éppen a szürke hétköznapokkal. Eközben mi jobbnál jobb italokkal és ételekkel múlatjuk az időt a város legnívósabb szabadulószobáinak szomszédságában.

Hatalmasakat bulizhatunk a földalatti titokzatos világban, ahol a több mint száz szakember munkájának köszönhetően a díszlet, a falak, a padló, de még a bárpult füstös metál hangulata is különleges.

 

Neverland, ahol az élményeknek sosincs vége

A Neverland-ben újra és újra átélhetjük a titokzatos kalandok élményét, gyermeki izgalommal fedezhetjük fel a szabadulószobák rejtett zugainak fejtörőit, és bebarangolhatjuk a belváros alatt rejtőző útvesztőt. Addig nem mondhatjuk, hogy ismerjük a legjobb szórakozóhelyet Budapesten, amíg nem töltöttünk el egy napot a Neverland birodalmában. Innen ugyanis nincs visszaút a felszínre. Gondolatban mindig egy kicsit a Nagy Vadnyugati Rabláson törjük a fejünket!

Kíváncsi vagy, pontosan hogyan is működik ez az egész? Kattints ide, és olvasd el a gyakran feltett kérdéseket!

Elérhetőségek:

Weboldal

Neverland Facebook oldal