Világsztárok Óbudán!(x)

Az Óbudai Nyár rendezvénysorozata az elmúlt években komoly elismerést vívott ki itthon és külföldön egyaránt. Így nem csoda, ha a világsztárok is boldogan mondanak igent, a programsorozatot szervező Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. felkérésére.

A rendezvény tagadhatatlan előnye, hogy minden évben képes megújulni, s nézők által kért nagy kedvencek mellett, mindig van bőven újdonság, sőt igazi csemege is a kínálatban.


Idén 16 helyszínen, több mint 60 program vár az ide látogatókra. A gyermekműsoroktól a különböző műfajú koncerteken, színházi előadásokon át, a kiállításokig, szabadtéri mozikig.

Az idei nagy csemege a Matt Bianco koncert lesz a Zichy udvarban. A számtalan formációt megért alapító tag, Mark Reilly és a vele régóta együtt zenélő Mark Fischer, a fantasztikus, holland jazz zenekarral, a New Cool Collective-vel lép majd színpadra. Ez a fúzió évek óta sikert, sikerre halmoz, mivel jó érzékkel vegyítik a vérpezsdítő latin dallamokat és az igényes jazzt.


A Fő téri ingyenes koncerteken hetente más-más műfaj kedvelőinek szól a zene hazai és külföldi fellépőktől. Csak néhány név kedvcsinálónak: The Speakeasies’ Swing Band Görögországból, Rupa & The April Fishes Amerikából, El Encuentro – Dino Saluzzi Argentinából és az Óbudai Danubia Zenekar valamint a Csík Zenekar.


A színházi kínálat is állja a versenyt. Liliom a Zichy udvarban, Sok hűhó semmiért a 3K – Kaszásdűlői Közösségi Ház előtti téren, Párterápia, Gyógyír északi szélre az Óbudai Társaskörben, Amphitryon Aquincumban.

S folytathatjuk a sort a nívós kiállításokkal, előadásokkal, hazai sikerfilmekkel és külhoni művészfilmekkel, vagy az immár hagyományos Blues Fesztivállal a Kobuciban.

Két napon át tart majd az Óbudai búcsú, mely ablakot nyit arra miként éltek, ünnepeltek eleink, s mennyit sikerült átmentenünk a nemes hagyományokból.

A kerület valamennyi jelentős kulturális intézménye gazdagítja a programot, de nem csak a szellem jóltartása a cél, a látogatókra kulináris élmények is várnak a nyár során.

A búcsú ezúttal is a Hékás-Békás lesz a rendezvénysorozattól és a nyártól, legutolsó fellépőként, Révész Sándor – Závodi: Piramis évekkel, de már javában készülnek az újabb tervek, mert Óbudai Nyár lesz jövőre is!

A részletes programot megtalálják a www.obudainyar.hu oldalon.