11 kihagyhatatlan film Helen McCrory-tól

A Skyfall, Roadkill, a Kvíz, a Birmingham bandája, valamint Három Harry Potter-film is megtekinthető a Netflixen és az HBO GO-n az 52 évesen elhunyt színésznő főszereplésével.

Április 16-á,n londoni otthonában, 52 évesen elhunyt Helen McClory brit színésznő, akit A királynő, a Skyfall, A leleményes HugoAz Úr sötét anyagai, az utolsó három Harry Potter-epizód, valamint számos további sikeres film és tévésorozat sztárjaként kedvelt meg a világszerte a nagyközönség. Ezek közül ugyan egyedül csak a Skyfallt vetíti mostanában a tévé, a két legnépszerűbb streaming szolgáltató, az HBO GO és a Netflix kínálatában viszont több is megtalálható. Ezeket gyűjtöttük most össze az alábbi listánkban.

Forrás: Jeff Spicer/Getty Images

 

 

Harry Potter és a félvér herceg (2009)

  • Kit játszott benne a színésznő? Narcissa Malfoyt, azaz Lucius Malfoy feleségét, Draco anyját, Bellatrix Lestrange testvérét
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek: Harry különleges titkokat hordozó bájitaltankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amire ő sem készülhet fel...

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész (2010)

  • Kit játszott benne a színésznő? Narcissa Malfoyt, azaz Lucius Malfoy feleségét, Draco anyját, Bellatrix Lestrange testvérét
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész (2011)

  • Kit játszott benne a színésznő? Narcissa Malfoyt, azaz Lucius Malfoy feleségét, Draco anyját, Bellatrix Lestrange testvérét
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

A leleményes Hugo (2011)

  • Kit játszott benne a színésznő? Jeanne Mélièst, a főszereplő Isabelle keresztanyját
  • Hol tekinthető meg? Netflix

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához a kis Hugót. A nagybácsi eltűnését követően az árva fiú titokban javítgatni kezdi a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis lelencházba dugja a lézengő gyerekeket. Szabadidejében Hugo egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvar játékboltjából, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus lányának, Isabelle-nek azonban megesik rajta a szíve rajta, és elhatározza, hogy segít neki...

 

Birmingham bandája (2013)

  • Kit játszott benne a színésznő? a gengszterfőnök Thomas Shelby nagynénjét, Pollyt
  • Hol tekinthető meg? Netflix

A múlt század eleji Birminghamben játszódik ez a nagy ívű brit gengsztersorozat, amelyben egy bűnbanda félelmet nem ismerő vezére, Thomas Shelby (Cillian Murphy) mindent feláldoz azért, hogy előrébb jusson az alvilági ranglétrán.

 

Londoni rémtörténetek (2014)

  • Kit játszott benne a színésznő? Madame Kalit, a szeánszokat tartó médiumot
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

A klasszikus rémtörténetek legfélelmetesebb karakterei, Dr. Frankenstein és teremtménye, az örökifjú Dorian Gray, boszorkányok és vámpírok keresztezik egymás útját a viktoriánus Londonban. A horrorsorozat ezen rémes figurákat hozza össze, megspékelve mindezt egy amerikai pisztolyhőssel, sajátos, hátborzongató művet alkotva ezáltal. Őket béreli fel a gazdag angol úriember, hogy megtalálják a lányát, akinek nyoma veszett.

 

A fekete ruhás nő 2. - A halál angyala (2015)

  • Kit játszott benne a színésznő? Jean Hogg tanítónőt
  • Hol tekinthető meg? Netflix

Jean (Helen McCrory) és Eve (Phoebe Fox) nyolc árva gyerekkel a háború borzalmai elől Londonból vidékre menekül, ám letaglózza őket a sivár, hátborzongató vidék, és az elhagyatott ház. Eve-nek már az első éjjel rémálma van, hangokat hall álmában, és a gyerekek szerint az egyik fiú kísértetet látott. Hamarosan rájönnek: nincsenek egyedül, bosszúálló szellem kísérti őket. Amikor a félelmek eluralkodnak, és az egyik fiú eltűnik, Eve a helyi katonai parancsnokhoz fordul segítségért, hogy kivizsgálják mi történt.

 

007 - Skyfall (2017)

  • Kit játszott benne a színésznő? Clair Dowar politikust, nemzetbiztonságért felelős kormánytagot
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

James Bond (Daniel Craig) legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte. Az MI6 központját támadás éri, M-nek (Judi Dench) pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül, csupán egy operatív ügynök, Eve (Naomie Harris) segítségével a rejtélyes Silva (Javier Bardem) nyomába ered: reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira.

 

AnyaApaFiú (2019)

  • Kit játszott benne a színésznő? Kathryn Villierst, a címbéli elvált anyát
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

Az amerikai médiamogul, Max Finch (Richard Gere) néhány éve elvált a feleségétől (Helen McCrory), aki teljesen elidegenedett tőle. Az egyetlen közös pont a fiuk, a 30 éves Caden (Billy Howle), aki az apja angol lapját vezeti, és arra készül, hogy Max nyomdokaiba lépve a legbefolyásosabb emberek egyike legyen a világon. Ám Caden önpusztító életet él, ami súlyos veszélyt jelent a család és az üzletbirodalom jövőjére nézve.

 

Kvíz (2020)

  • Kit játszott benne a színésznő? Sonia Woodley ügyvédnőt
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

A háromrészes minisorozat rendkívüli és valós történeten alapul, hogyan nyerte meg csalással Charles Ingram a Legyen Ön is milliomos! vetélkedő angol változatának fődíját. Ingram egymillió fontot nyert a 2001. szeptember 9-10-i adásában. A felvételek visszanézése azonban megerősítette a stábtagok gyanúját, miszerint a játékosnak a felesége, Diana köhögéssel jelezte a helyes válaszokat. A csalás hatalmas botrányt váltott ki, az ügy bíróság elé került, és bevonult a televíziózás történetébe.

 

Roadkill (2020)

  • Kit játszott benne a színésznő? Dawn Ellisont, a britek (kitalált) miniszterelnök asszonyát
  • Hol tekinthető meg? HBO GO

Az erős és karizmatikus brit politikus, Peter Laurence (Hugh Laurie) alulról küzdötte fel magát a konzervatív párt élére, ám karrierje és magánélete darabokra hullik, amikor különös dolgok derülnek ki múltjából. A politikai ellenfelei mindent megtesznek, hogy tönkre tegyék. Laurence azonban nem foglalkozik a bűntudat és megbánás kérdésével, a siker és a katasztrófa között egyensúlyozva próbálja elérni célját.