14 sorozat, amit látnod kell, ha már most hiányzik a Sárkányok háza

A Sárkányok háza 2. évada kevesebb mint 2 hónap alatt lement a Maxon, és ha hirtelen te sem tudod, hogy mit kezdj magaddal, akkor most ledobjuk neked a mentőövet.

A Sárkányok háza két évnyi hosszú várakozás után idén júniusban tért vissza a népszerű streaming-szolgáltatóra, ám a rossz hír, hogy még egyszer ennyit kell várnunk a folytatásra. 2026-nál előbb biztosan nem érkeznek az új epizódok, így muszáj más sorozatokkal lekötnünk magunkat, mielőtt megtudjuk, hogyan alakul Rhaenyra, Alicent, Daemon és a többiek kalandja. Mutatjuk a listát!

Trónok harca (2011)


Nyilvánvalóan ez a következő lépés, ha ezt a sorozatot még nem láttad vagy már olyan régen volt, hogy újranéznéd. Trónok harca nélkül nincs Sárkányok háza - az eredeti sorozat segít megérteni a mostani őrületet, amit a Sárkányok háza nyújt a rajongóknak, hiszen rengeteget tanulhatunk a Targaryen-házról is. A Trónok harca 8 évadon keresztül tartotta lázban az embereket, nagyszerű helyszíneken forgattak, és olyan emlékezetes jeleneteket kaptunk, amelyek máig élesen élnek az emlékezetünkben.

 

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (2022)

A tündék és törpék visszatérnek a legendás fantasy eposz előzménysorozatában, a Hatalom Gyűrűiben. A sötét nagyúr, Szauron sereget épít, de a tündék harcosa, Galadriel meg akarja állítani. Káoszból és sötétségből nincs hiány, de természetesen a bohóckodás sem marad el, ez a sorozat tökéletes kikapcsolódást nyújthat mindenkinek, aki odáig van Westeros világáért. A főszereplők: Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Charlie Vickers és Markella Kavenagh.

 

Tudorok (2007)


Úgy gondolod, hogy a Sárkányok házában bonyolult a családi dinamika? Akkor még talán nem láttad a Tudorok című sorozatot, ami Anglia egykori királyáról, VIII. Henrikről szól. A főszerepet Jonathan Rhys Meyers kapta meg, de komoly alakítást nyújtott benne Henry Cavill és Natalie Dormer is. A széria nagy részét a csodálatos Írországban forgatták, a Tudorokat máig az egyik legjobb történelmi sorozatként tartják számon.

 

Utódlás (2018)


Lehet, hogy Royék nem birtokolnak királyságokat vagy sárkányokat, de az utódlási válságuk legalább olyan feszült, mint bármelyik puccs Királyvárban. Logan Roy egy több milliárd dolláros médiakonglomerátum alapítója, aki úgy dönt, hogy ideje továbbadni a családi vállalkozást. A főszereplők: Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, de még Macaulay Culkin fivére, Kieran is szerepet kapott, sőt még Golden Globe-díjat is nyert a sorozatban nyújtott teljesítményéért.

 

Az utolsó királyság (2015)


Bár a Sárkányok háza nagyjából 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, Westeros népe alig vagy egyáltalán nem tesz tudományos előrelépéseket ebben a hatalmas időszakban. Ha még inkább középkori hangulatra vágysz, nézd meg Az utolsó királyságot a Netflixen! A sorozat a 800-as években játszódik, és semmi mást nem mutat, csak háborút és vért. Alexander Dreymon pedig tökéletesen alakítja a főszereplőt, Uhtredet.

 

Vikingek: Valhalla (2022)


Míg más fantasy sorozatok, mint a Sárkányok Háza és a Hatalom gyűrűi visszafelé haladnak az időben, hogy történeteket bányásszanak, a Vikingek előrehalad. Az északi felfedezőkről szóló hat évados History-sorozat folytatást kapott a Netflixen Valhalla címmel, amely 100 évvel az eredeti sorozat után játszódik. Az eredeti sorozatot és a folytatást is érdemes megnézni, mert izgalmakból egyáltalán nincs hiány A Vikingek: Valhalla utolsó évada július 11-én debütált a Netflixen.

 

A korona (2016)


Izgalmakra vágysz? Pörgesd ki a brit királyi családról szóló népszerű Netflix sorozatot. A Sárkányok hiányozhatnak majd, de helyette lesz II. Erzsébet királynő, Fülöp herceg, Károly herceg, Diana hercegné és még sokan mások. Összesen 6 évad készült a világszerte híres szériából, ami fantasztikusan mutatja be a monarchián belüli konfliktusokat. Évadonként nagyjából egy-egy évtizedet ölel fel a sorozat, melynek egy része fikció, de sok minden valóban megtörtént.

 

Vaják (2019)


Henry Cavill a Vaják főszereplője, Ríviai Geralt a mágikus szörnyvadász, akinek az a sorsa, hogy megvédje a koronahercegnőt. A sorozatot egy lengyel fantasy könyvsorozatból adaptálták, amely egy népszerű videójáték-trilógiát is megihletett. A rajongók körében hatalmas port vert fel, hogy Henry Cavill távozik a népszerű sorozatból, és már Liam Hemsworth alakítja majd a népszerű karaktert a 4. évadban.

 

Róma (2005)


A Róma az HBO hatalmas produkciója volt, kiváló szereposztással, drága díszletekkel és gazdag olasz történelemmel. A sorozat Julius Caesar idejében játszódott, összesen két évadot élt meg, és olyan durva jelenetek voltak benne, hogy a DVD-kiadásban már „18 éven aluliak számára nem ajánlott” -jelzést kapott. A főszereplők Kevin McKidd, akit ma már a Grace klinika sorozatból ismerhetünk, valamint Ray Stevenson, aki 2023-ban hunyt el.


Az Idő Kereke (2021)


Veszélyes küldetések, próféciák és bátor hősök alkotják ezt a népszerű sorozatot, ami Robert Jordan bestsellerének adaptációja. A történet az idő és a szabad akarat ciklikus természetéről szól, a főszereplő a nagyszerű Rosamund Pike, de szerepet kapott Daniel Henney és Madeleine Madden is.

 

Lady Jane (2024)


Íme egy idei Prime Video sorozat, amit muszáj látnod! Vicces, romantikus, varázslatos, és tele van furcsasággal. Emellett újszerűen dolgozza fel Lady Jane Grey történetét, aki kilenc napig volt Anglia királynője, mielőtt leváltották és kivégezték.

 

Bosszú (2011)


Emlékszel még a Bosszú című sorozatra? Annak idején hatalmas népszerűségnek örvendett, a Monte Cristo grófja című regény alapján készült, és egy Emily Thorne nevű lányról szólt, - aki valójában Amanda Clarke - hamis névvel költözött vissza Long Islandre, hogy bosszút álljon azokon a személyeken, akik tönkretették családját, és apja halálát okozták. Határozottan Targaryen-vér folyik az ereiben… Összesen 4 évad és 89 epizód készült belőle, így nem kell olyan gyorsan búcsút mondani neki, mint a Sárkányok házának.

 

Nagy Katalin – A kezdetek (2020)


Ha eddig a Sárkányok házában az volt a kedvenced, ahogyan a valószínűtlen családok boldogulnak, vagy elkápráztatott Westeros fényűzése, akkor biztos tetszeni fog ez a sorozat is. A történelmi szexizmuson olyan módon gúnyolódik, ami megkönnyebbülésnek tűnhet a Trónok harca szériák után. A Sárkányok háza ármánykodásával és divatérzékével rendelkezik, de tízszer annyi poén van benne.

 

Egyszer volt, hol nem volt (2011)


Vágysz a fantasyra, de megkímélnéd magad az erőszaktól és a véres agressziótól? Az Egyszer volt, hol nem volt története egy Maine állambeli tengerparti városban játszódik, ahova egy bosszúvágytól elvakult gonosz királynő száműzte a mesevilág lakóit, megfosztva őket történetük boldog befejezésétől. Storybrooke-ban megállt az idő, a Gonosz királynő hozza a szabályokat. Az amerikai ABC csatornán debütáló széria összesen 7 évadot élt meg, és rengeteg mesebeli karaktert ismerhetünk meg benne. A főszereplők között van Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Ginnifer Goodwin és Josh Dallas.