5 Netflix-sorozatterv 2025-ből, amit már bitangul várunk

Kosaras vígjáték, rejtélyes UFO-észlelések, skandináv krimi – lesz itt minden, mint a falusi búcsúban!

1. Running Point

Egyelőre elég keveset lehet tudni erről a 20 részes tévésorozatról, csak annyi a biztos, hogy a népszerű komikus, Mindy Kaling, a The Office sztárja írta a forgatókönyvét, a főszereplő pedig egy Isla Gordon nevű fiatal nő lesz, aki 

váratlanul megörökli a családi vállalkozást: egy híres profi kosárlabda franchise-t,

és ez természetesen nem várt bonyodalmakat szül. A főhősnőt ráadásul nem kisebb sztár alakítja majd, mint Kate Hudson!

Forrás: Netflix

 

2. Project UFO

Ebben a lengyel sci-fi sorozatban (amit egy állítólagos '80-as évekbeli lengyelországi UFO-észlelés ihletett) az űrlények Truskasyban érnek földet. Két lengyel férfi, egy levitézlett tévésztár és egy UFO-rajongó geek lázas kutatásba kezd, hogy kiderítse az idegen faj eredetét. Miközben a két főszereplő igyekszik meggyőzni a világot a saját habókos elméletéről, egy befolyásos lengyel politikus ara használja fel a paranormális jelenségeket, hogy magához ragadja a teljhatalmat...

 

3. A Q-ügyosztály esetei

A dán bestseller író, Jussi Adler-Olsen skandináv krimijei Magyarországon is nagy sikernek örvendenek, hiszen már 9 kötet jelent meg az Animus kiadó gondozásában. Az angol nyelvű tévéadaptáció jogait Scott Frank, a Szóljatok a köpcösnek! és a Különvélemény forgatókönyvírója szerezte meg, aki a kritikusok által elismert Netflix-sikersorozat, A vezércsel atyja. A dánok sorozatverziójával szemben az új verzió Skóciában fog játszódni, és több nagy név is szerepel benne, többek között Matthew Goode és Kelly Macdonald. Az alapszituáció azonban megmarad:

a Q-ügyosztály itt is az egyszer már lezárt és felderítetlenül maradt bűntények újbóli kivizsgálására szakosodott, „döglött aktákkal” foglalkozó osztály nyomozóira fókuszál.

Forrás: Moly.hu / Animus kiadó

 

4. Black Rabbit

Két igazi hollywoodi sztár, Jude Law és Jason Bateman lesznek a főszereplői és a producerei ennek a 8 epizódosra tervezett minisorozatnak, ami New York pezsgő éjszakai életét fogja bemutatni. Jude Law egy manhattani étterem tulajdonosát fogja alakítani, akinek nemcsak fenekestül felfordul az élete, de veszélybe is kerül, amikor újra felveszi a kapcsolatot a kaotikus természetű testvérével (természetesen ő lesz Bateman).

Forrás: InterCom

 

5. The Boroughs

Matt Duffer és Ross Duffer ha egész életükben nem csinálnak már többé semmit, akkor is nyugodtan hátradőlhetnek, hiszen ők hozták össze a 2016 óta töretlen népszerűségnek örvendő Stranger Things sorozatot, amelynek már a fél világ várja az 5., egyben utolsó évadát. Ez majd valamikor 2025-ben debütál, de a Duffer testvérek már javában dolgoznak egy másik tévésorozaton is, ami szintén 2025-ben érkezik a Netflixre The Boroughs címmel. Ez egy olyan 8 részes sci-fi széria lesz, amelyben egy amerikai kisvárosban egy csapatnyi átlagembernek kell összefognia, hogy megállítsanak egy veszedelmes túlvilági fenyegetést.

Ez eddig alapvetően egy Stranger Things 2, csak a helyszín ezúttal az új-mexikói sivatag, a rejtélyes nem evilági entitás „képes ellopni az időt”,

a főszereplők pedig nem gyerekek, hanem olyan kiváló színészek, mint Alfred Molina, Geena Davis, Denis O'Hare és Bill Pullman.

Matt és Ross Duffer (forrás: Greg Doherty / Getty Images)

 

(via Movieweb)