5 régi kedvenc, amit kötelező újranézni júliusban a Netflixen

Többek között a Kung Fu Panda, a Dennis, a komisz és az összes Karate kölyök-film elérhető ebben a hónapban a streaming szolgáltató hazai kínálatában.

A Hollywood Reporter összeszedte egy ménkű hosszú listában, mi minden jóság érkezik júliusban a Netflixre – nekünk pedig összeszorul a szívünk, ha csak arra gondolunk, hogy a népszerű streaming szolgáltató Magyarországról elérhető kínálatában nem található meg sem Az elnök különgépe, sem a Boogie Nights, sem a Django elszabadul, sem a Terminator 2. - Az ítélet napja, és egy rakás másik kultfilm sem. Azért persze így is játszi könnyedséggel össze tudtunk szedni egy kötelezően újranézendő, régi kedvenceket bemutató listát. Íme:

 

Karate kölyök (1984)

Miyagi, a harcművészetek idős mestere (Pat Morita) a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná a tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel (Ralph Macchio), rájön: a fiú nemcsak a karate fogásainak, hanem a harcművészetek egész filozófiájának elsajátítására is alkalmas, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen. (A Netflix kínálatában a régi Karate Kid-trilógia mellett a 2010-es, Jaden Smith és Jackie Chan nevével fémjelzett remake, valamint a Cobra Kai spin off sorozat is megtekinthető.)

 

Dennis, a komisz (1993)

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson (Walter Matthau) már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulálatlan hörgések törnek fel a mellkasából, és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el…

 

Austin Powers - Aranyszerszám (2002)

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

 

Kung Fu Panda (2008)

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kungfurajongó, ami nem éppen előny, ha az ember (vagyis panda) a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kungfu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal, gurujuk, Shifu mester vezetésével. Hőseink nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már úton van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közelgő veszélytől. Vajon valóra tudja váltani az álmát, és igazi kungfuhős lesz belőle? Po teljes szívével – és terjedelmével – a feladat megoldásán fáradozik, s végül rájön, hogy a leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

 

Csak szexre kellesz (2011)

Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) még a cserkésztáborban találkozott egymással, amikor a két tininek még forgalma sem volt arról, mi fán terem az igazi szex. Végül jó barátok lettek, akik évekkel később mégis kockára tesznek mindent, amikor ágyba bújnak egymással. Az érzelmi konfliktusok, a szerelem és a féltékenység és más párkapcsolati problémák elkerülése érdekében elhatározzák, hogy csak szex és más semmi nem lehet köztük. Úgy tűnik, az ötlet remekül beválik, ám egy idő után rá kell döbbenniük, hogy érzelmek nélkül a szex olyan, mint az étel fűszer nélkül.