5 sorozat, amivel az RTL+ májusban hadat üzen a Netflixnek és az HBO-nak

Az RTL+ előfizetős kínálatában májusban is számos izgalmas sorozatpremier várja a nézőket.

1. Ez Anglia

Május 24-én érkezik az Ez Anglia (This England) című hatepizódos drámasorozat, mely Boris Johnson első zűrzavaros miniszterelnöki hónapjain keresztül követi nyomon a koronavírus-járvány első hullámának hatását. A sorozat a hatalom csarnokaiba kalauzol el minket, ahogy Johnson a pandémiával, a Brexittel, valamint a konfliktusos politikai helyzetekkel és a magánéletével küzd. A kormány döntéseit és a politika eseményeit átszövik az ország minden tájáról származó történetek: a szakértők és kutatók, akik versenyt futnak az idővel, hogy megértsék a vírust; a frontvonalon dolgozó egészségügyi dolgozók fáradhatatlan és hősies munkája a vírus megfékezéséért, és hétköznapi emberek, akiknek mindennapi élete zűrzavarossá vált. A sorozat rendezője a BAFTA-n és számos nemzetközi filmfesztiválon díjazott Michael Winterbottom, Boris Johnson szerepében pedig a BAFTA- és Oscar-díjas Kenneth Branagh látható.

 

2. Pokoli nyaralás

Május 10-től az RTL+ előfizetős kínálatában debütál a négy epizódos brit thriller sorozat, a Pokoli nyaralás (Crossfire). Louise Doughty bestseller-regényíró első eredeti televíziós sorozata a Kanári-szigetek egyik fényűző üdülőhelyén játszódik. A történet főszereplője, Jo családjával és barátaival álomnyaralását tölti, azonban az eddig idilli életük egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor lövések dördülnek a komplexumban. A bosszúszomjas fegyveresek a paradicsomi szigetet rémisztő pokollá változtatják. A Pokoli nyaralás egy feszültségekkel teli thriller, a túlélés és a kitartás érzelmekkel teli története. Ahogy a gondtalan nyaralók és a szállodai dolgozók hirtelen élet-halál döntések meghozatalára kényszerülnek, választásuk következményeivel együtt kell élniük.

 

3. Kockafejek

Május 3-tól a Kockafejek (IT Crowd) című brit sitcom összes évada elérhető lesz az RTL+ kínálatában. Kövesd a Kockafejek kalandjait a Reynholm Iparvállalatnál, ahol az informatikus csapat, Roy, Moss és Jane a cég fantasztikus irodájának sötét pincéjében tölti napjait informatikai segítséget nyújtva. Roy szerepében a Koszorúslányok című vígjátékból ismert Chris O’Dowd, Mossként a Kertvárosi kommandóból ismert Richard Ayoade, Jen szerepében pedig a Rockhajóból ismert Katherine Parkinson látható.

 

4. Szólíts Fitznek!

Május 31-től már mind a négy évadával elérhető az RTL+-on a Szólíts Fitznek! (Call me Fitz!) című amerikai családi dramedy sorozat egy erkölcsileg csődöt mondott autókereskedőről. A történet középpontjában egy jóképű gazember, Fitz áll, aki kihasználja naiv kollégáit, nagy nőcsábász, és úgy gondolja, hogy az élete így tökéletes. A Szólíts Fitznek! egy sötét és fordulatos egzisztenciális vígjáték, amely egy igazi antihőst követ nyomon, aki minden nap kénytelen megküzdeni belső lelkiismeretével – majd megosztani az íróasztalát vele. Fitz szerepében a Beverly Hills 90210 című ikonikus sorozatból, illetve az Éber szemek című krimiszériából is ismert Jason Priestley-t láthatják a nézők remekelni. 

 

5. Purgatórium

A sorozatok széles kínálatán túl májusban számos új dokumentumfilm-premier is várja az RTL+ streamingplatform előfizetőit. Érkezik a Purgatórium című dokumentumfilm-sorozat május 3-án hat epizóddal (plusz egy filmmel), ami a harmadik világban raboskodó magyarok eddig nem ismert életét és történeteit mutatja be. A forgatási helyszínek közt a világ legkeményebb börtönei vannak, olyan intézmények, melyek falai közt soha nem forgattak. Banai Tibor Péter filmje és sorozata 5 helyszínen játszódik, 5 különböző ország, 5 börtönében, elsősorban Dél-Amerikában és Afrikában. A néző 5 különböző börtön titokzatos szubkultúráját ismeri meg, elképesztő, eredeti börtönképek erejével. A film, illetve az epizódok fókuszában az ott raboskodó híres, vagy éppen ismeretlen magyar rab, rabok sorsa áll, civil előéletükkel, elfogásukkal, raboskodásuk brutális körülményeivel – bűnükkel és bűnhődésükkel.