5 új streamelhető film vagy sorozat, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki!

Lesz itt minden, mint a falusi búcsúban: jön az új Marvel-széria Samuel L. Jacksonnal és az És egyszer csak... 2. évada Sarah Jessica Parkerrel a főszerepben, de megcsodálhatjuk Robert Downey Jr. környezetbarát csúcsverdáit is.

1. Titkos invázió

  • mikor? június 21.
  • hol? Disney+

A Marvel „idei legnagyobb dobásaként” beharangozott Titkos invázió túlmutat a klasszikus képregényes tartalmakon: a korábbi  mozifilmek piff puff dirr durr világmegmentései helyett ez inkább egy vérbeli kémsorozatnak ígérkezik, ahol a szuperhősök világát kevésbé ismerő nézők is hétről hétre izgulhatnak azon, hogy vajon sikerül-e az ezúttal különösen marcona és zsémbes Nick Furynak (Samuel L. Jackson) megmenteni a világot a gonosz alakváltó skrulloktól és a végső pusztulástól. Ráadásul teszi mindezt parádés szereposztásban: Ben Mendelsohn, Don Cheadle és Cobie Smulders mellé csatlakozik Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir. De ezzel a sorozattal debütál a Marvel filmes univerzumában a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke és az Oscar-díjas Olivia Colman is, akiknek nagy álmuk volt, hogy végre szerepet kapjanak a képregényes univerzumban is.

 

2. És egyszer csak... 2. évad

  • mikor? június 22.
  • hol? HBO Max 

Az HBO egykori koronagyémántjának számító Szex és New York tévésorozat újabb fejezetében Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbs (Cynthia Nixon) és Charlotte York (Kristin Davis) immáron nem a harmincas éveikben próbálják kezelni az élet és a barátság bonyolultságát, hanem az ötvenes éveiket taposva, amikor minden még annál is sokkal bonyolultabb, mint azt első blikkre gondolnánk... Bár  a PORT.hu kritikusának eleinte nem tetszett a döcögősen elrajtoló első évad (eléggé lehúzta az első pár epizód után), úgy látszik, a készítők összeszedték magukat a nagy fináléra, mert egyszer csak… jól lett az És egyszer csak...

 

3. Downey álomautói

  • mikor? június 22.
  • hol? HBO Max 

Robert Downey Jr. és csapata nem kisebb feladatra vállalkozik a Downey álomautói című vadonatúj dokusorozatban, mint hogy a közelmúlt kultikus autótípusait és irigyelt csodajárgányait pénzt, időt és egyéb erőforrásokat nem kímélve környezetbarát, energiatakarékos, zöld kocsikká alakítsák át.

 

5. The Perfect Find

  • mikor? június 23.
  • hol? Netflix

Ajtócsapkodós kirúgását követően az addig fiatal és ambiciózus Jenna (Gabrielle Union) divatszakmai karrierje zátonyra fut. Az élet azonban pont ekkor sodor elé egy új munkalehetőséget, és egy sármos, ámde nála sokkal fiatalabb kollégát (Keith Powers) - aki történetesen a rigorózus főnökasszony fia. Ahogy a szerelem szárba szökken, és működni kezd a kémia, Jennának el kell döntenie, hogy kockára tesz-e mindent egy titkos románc miatt...

 

5. Evil Dead Rise – A gonosz halottak felkelése

  • mikor? június 25.
  • hol? HBO Max 

A Sam Raimi-féle Gonosz halott-franchise újabb darabja az erdőből a városba téve a helyszínt fordulatos történetet mesél el két egymástól elidegenedett nővérről, akik újra találkoznak, ám hamar szembe kell nézniük a vérszomjas, megszálló démonokkal, akik közül egy beköltözik az idősebbik nővér, egy anya testébe. A történet innentől hamar egy eszeveszett harccá válik a túlélésért, miközben a vér szerinti kötelékek és a családi szeretet a végsőkig próbára van téve.