7 kihagyhatatlan sorozat decemberben

Összeválogattunk hét kiváló sorozatot a legkülönfélébb streaming szolgáltatók közelgő kínálatából. Krimiszériától csajos sorozaton át várva várt spinoffig és folytatásokig lesz itt minden.

  • És egyszer csak… (And Just Like That…)
    A Szex és New York című kultikus csajsorozat régóta várt rebootjától sokan reméljük, hogy jobb lesz, mint a végtelen csalódást keltő filmes folytatások. Sajnos az alkotók Kim Cattralltól, azaz Samanthától búcsút vettek (vagy ő vett búcsút tőlük), így ezúttal Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) és Charlotte (Kristin Davis) szívbéli kalandjait követhetjük, immár az ötvenes éveikben – amikor minden még sokkal bonyolultabb. Premier: december 9. (dupla résszel, majd hetente egy epizód érkezik), HBO GO.

  • Titkok a kertben (Landscapers)
    A minisorozat egy különös szerelmi történetet mesél el egy látszólag normális párról, akik egy rendkívüli nyomozás középpontjába kerülnek, amikor egy nottinghami ház hátsó kertjéből két holttest bukkan elő. Susan (Olivia Colman) és Christopher (David Thewlis) szelíd házaspárnak tűnnek, amikor azonban a férfi egy meghökkentő dologgal hívja fel a mostohaanyját, napvilágra kerül a szerepük egy borzalmas bűncselekményben, amelyre több mint egy évtizeden keresztül nem derült fény. Premier: december 8. (az epizódok hetente érkeznek), HBO GO.



  • Harlem
    A Csajtúra forgatókönyvírójának, Tracy Olivernek hasonló nyomvonalon haladó sorozatában szintén négy jó barátnőt ismerhetünk meg, akik a címbeli New York-i városrészben élnek. Egy harmincas éveiben járó egyetemi tanár, egy divattervező, egy énekesnő és egy startupos sorsát követhetjük, ahogy megpróbálnak navigálni a szerelem és a karrier útvesztőjében. A Csajtúrából kiindulva mindezt szuper viccesen – na meg az is elég reménykeltő, hogy a széria executive producerei közt olyan neveket találunk, mint Whoopi Goldberg és Amy Poehler. Premier: december 3., Amazon Prime.

  • Gyilkosság Himachalban (Aranyak)
    Ebben az indiai bűnügyi thrillersorozatban politikai trükkök és személyes érdekek mellett egy brutális legenda is felszínre kerül, amikor két ellenséges nyomozó együtt próbál meg felgöngyölíteni egy gyilkosságot. Az erdőben eltűnt turista esetének megoldása a vidéki zsaru élete első nagy dobása lehet, de ehhez a városi okostojásnak és bizonyos gonosz erőknek is lesz egy-két szavuk. Premier: december 10., Netflix.



  • Emily Párizsban, 2. évad (Emily in Paris)
    A sorozat, amin annak idején egy emberként háborodtak fel a franciák, végre folytatódik. A huszonéves chicagói marketingeslány (aki egy váratlan fordulat miatt egy luxusmárkákkal foglalkozó párizsi marketingcég közösségimédia-felelőse lesz) újabb franciaországi kultúrsokkját már nagyon sokan vártuk, hiszen ahogy azt az első évadról szóló kritikánkban írtuk, „...az Emily Párizsban kifejezetten addiktív sorozat. Olyan jól vannak megírva a fordulatai, és olyan szerethető a főhősnő karaktere, hogy muszáj egyben ledarálni.” Premier: december 22., Netflix.

  • The Book of Boba Fett
    „Jabba a félelmet használta az uralkodáshoz. Én a tiszteletet akarom használni” – szögezte le az újabb Star Wars-spinoffszéria november elején nyilvánosságra hozott előzetesében a hírhedt fejvadász címszereplő, aki segédjével, Fennec Shanddel együtt megpróbálja elhelyezni magát a Csillagok háborúja alvilágának nagy játékosai között. Mindehhez (anti)hőseink Boba Fett egykori munkaadója, Jabba régi palotáját használják bázisként, ráadásul Jabba egykori alvezéreit is megpróbálják beszervezni az általuk életre hívott új szövetségbe, szóval a rajongók minden bizonnyal elképesztő izgalmakra számíthatnak. Premier: december 29., Disney+.



  • Vaják, 2. évad (The Witcher)
    A hétköznapi emberek és mágikus erővel rendelkező lények (tündék, törpök, vámpírok, alakváltók, egyszarvúak) által benépesített világban él Ríviai Geralt: egy felbérelhető, mutálódott bérgyilkos, aki veszedelmes szörnyek kiirtásával/hatástalanításával foglalkozik. Egy nap összeáll egy nagy hatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, hogy együtt küzdjenek meg a démonokkal. Geraltot az első évad végén ott hagytuk sorsára, hogy találkozott Ciri hercegnővel, amit már az első epizódban megjósoltak neki a próféciák. Most tehát minden erejével meg kell védenie – nemcsak a rá vadászóktól, de saját magától is… Premier: december 17., Netflix.


(via BBC)

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.