Itt a The Book of Boba Fett első előzetese

A Disney+ spinoff-sorozatában a hírhedt fejvadász élete többször is veszélybe kerül, miközben megpróbálja átvenni az uralmat a galaktikus alvilág felett.

December 29-én érkezik a hazánkban sajnos még mindig nem elérhető streaming szolgáltatóra a várva várt széria, amelyben a Mandalóriai után Boba Fett sztoriját bontják ki az alkotók, azaz Jon Favreau (egyebek mellett a The Mandalorian megalkotója), Dave Filoni (a The Mandalorian és egy rakás Star Wars-animációs széria producere), Robert Rodriguez (a sokoldalú filmes rendezett már egy epizódot a The Mandolorianbe is), Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) és Colin Wilson executive producerek.

Az előzetesben azt láthatjuk, ahogy a Temuera Morrison által alakított figura és segédje, Fennec Shand (Ming-Na Wen, akit a Star Wars-univerzumon kívül többek közt a Vészhelyzetből ismerhetünk) megpróbálják elhelyezni magukat a Csillagok háborúja alvilágának nagy játékosai között – mindehhez (anti)hőseink Boba Fett egykori munkaadója, Jabba régi palotáját használják bázisként.


A jelek szerint azonban Fett nem akar Jabba örökösévé válni.

„Jabba a félelmet használta az uralkodáshoz. Én a tiszteletet akarom használni”

– szögezi le az előzetesben a figura, akinek az élete többször is veszélybe kerül; például akkor, amikor megpróbálja beszervezni Jabba egykori alvezéreit a saját maga által életre hívott szövetségbe („miért is ne öljünk meg inkább helyette?” – kérdezik tőle).

Temuera Morrison egyébként a Star Wars II. rész – A klónok támadásában csatlakozott először a Star Wars-univerzumhoz: abban Jango Fettet, a klónkatonák és Boba Fett „apját” (eredeti géndonorját) alakította. A színész így a Star Wars: A Sith-ek bosszújában is visszatért, számos klónkatona szerepében. Ezenkívül több Star Wars-videójátékban is ő kölcsönözte Boba hangját; legutóbb pedig akkor találkozhattak vele a rajongók, amikor szerepelt a The Mandalorian második évadában.


(via Variety)