8 streamingszolgáltató, amelyről talán még nem is hallottál

Mind elérhető Magyarországon, és van köztük teljesen ingyenes is.

Két éve leteszteltük, hogy melyik a legjobb streamingoldal ár-érték arányban a Prime Videótól az Apple TV+-on és a Disney+-on át az (akkor még) HBO Max-ig és a Netflixig. Idén újra szétnéztünk a streampiacon, hogy kiderüljön, mi változott az iparág vezető szereplőinél – eddigre már elindult a SkyShowtime is -, most viszont azt szeretnénk bemutatni, hogy van streamélet a nagy szolgáltatókon kívül is.

SWEET.TV

Forrás: Sweet.tv

A SWEET.TV nem klasszikus streamingfelület, hanem egy stream-tévészolgáltató hibrid, amit nézhetünk a tévéről, mobilról, tabletről és számítógépről is használható alkalmazásban.  Több mint 120 tévécsatorna és több mint 1000 film szerepel a kínálatban, HD (és csomagtól függően) Full HD 4K minőségben. A platformon nézhetjük többek közt az RTL, a TV2, a Discovery, a NatGeo, a Film+ vagy az M4 Sport csatornákat, az élő közvetítéseket visszatekerhetjük és szüneteltethetjük, a tévéműsorokat pedig akár 7 napig rögzíthetjük is.

A filmkínálat a Disney, a Paramount és a Sony stúdiójából kikerülő alkotásokból áll össze, és vannak olyan filmek is, amelyek nem önállóan kerülnek fel, hanem úgy, ahogy az AMC, a Film4  vagy a Paramount Network leadta, vagyis logókkal, reklámokkal együtt. Utóbbiak ugyan áttekerhetők, de akkor sem túl elegáns a megoldás. A dizájn sem éppen a SWEET.tv erőssége, a felhasználói felület meglehetősen puritán.

Árazás - 3900 Ft a kisebb, 4900 Ft a nagyobb csomag.


Direct One

Forrás: Direct One

A Direct One tudja ugyanazt, mint a SWEET.TV, csak tetszetősebb kivitelben és magasabb technikai színvonalon. Az olcsóbb, 3090 Ft-os csomagban 67 tévécsatorna érhető el, a drágább, 4090 Ft-ba kerülő Plus Now-ban 84 csatorna közül válogathatunk, és ebből 33 visszajátszható és visszatekerhető, a magyar csatornák pedig külföldről is nézhetőek. A videótárban olyan szolgáltatók tartalmai érhetőek el, mint a CANAL+ Original, National Geographic, AMC, JimJam, Minimax, Nickelodeon és a Comedy Central, de ez az előfizetés RTL+ Active és TV2 Play Prémium hozzáférést is biztosít. A Direct One-nak vannak exkluzív „saját” tartalmai is, olyan Canal+ Original sorozatok – többek közt: Fekete hó, Helsinki bűnügyek, Django – amelyek csak itt érhetőek el.

Újdonságként megjelent a szolgáltató applikációjában a download-to-go funkció, amellyel előre letölthetők a sorozatok és filmek, így mobilnet nélkül is lehet nézni őket.

Árazás:  3090 Ft vagy 4090 Ft

Rakuten TV

Forrás: Rakuten

A Rakuten TV különlegessége, hogy nincs havidíj, és felhasználói fiók nélkül is használható, de érdemes regisztrálni, mert akkor elérhetjük a Díjmentes menüpontot, ami alatt számos filmet és tévéműsort megnézhetünk ingyenesen is. Igaz, ezek jelentős része nem magyar nyelvű, de például a zenetévék vagy a sportcsatornák nyelvtudás nélkül is élvezhetők.

A kínálat másik részét a hollywoodi filmek jelentik, olyan kasszasikereket nézhetünk meg például, mint a Dűne, a Deadpool-filmek, vagy a Bad Boys: Mindent vagy többet. Ezeket egy videotékához hasonlóan ki kell kölcsönöznünk – ilyenkor 2 napra kapjuk meg a tartalmat –, vagy, ha többször akarunk megnézni valamit, meg is vásárolhatjuk azt. Akadnak olyan, kevésbé ismert filmek is a kínálatban, amelyeket ingyen, de reklámos verzióban nézhetünk.

Árazás – kölcsönzési díj 799 és 999 között; vásárlás: 1999 - 3999


Mubi

Forrás: Mubi

A Mubi az elsőszámú kedvence a szerzői filmek szerelmeseinek. A felület izgalmas lehetőséget ad a filmvilág felfedezésére, hiszen a független alkotóktól az amatőr rendezők filmjein át a legikonikusabb tartalmakig sok mindent megtalálunk rajta – többek között olyan filmeket, mint A világ legrosszabb embere, a Volt egyszer egy nyár vagy A titokzatos nő. A nyitó oldalon tematikus bontásban (is) láthatjuk a hetente frissülő kínálatot: külön szekciót kaptak a női rendezők munkái, az amerikai függetlenfilmek, a díjnyertes dokumentumfilmek és a különböző nagy presztízsű fesztiválokon, Cannes-ban, Locarnóban feltűnt alkotások.

A MUBI egyszerre mozi, kiadó és kurátor, ahol a filmekhez kapcsolódva elemzések, kritikák, interjúk is olvashatók. A szépséghiba? Egyelőre nincsenek magyar nyelvű vagy magyarul feliratozott tartalmak az oldalon, így az angoltudás elengedhetetlen. Kivéve persze, ha magyar filmet választunk a kínálatból, például Tarr Béla életművének valamelyik darabját.

Árazás: 4 290 Ft havonta, de ha egy teljes évre fizetünk elő, akkor csak 2 890 Ft a havi díj


Crunchyroll

Forrás: Crunchyroll

Kifejezetten az animerajongóknak szól a hatalmas könyvtárt kínáló Crunchyroll, ahol regisztráció nélkül, ingyenesen is nézhetünk tartalmakat, ebben az esetben viszont számolnunk kell a reklámokkal és esetlegesen a gyengébb képminőséggel. Magyar specifikációt itt sem találunk, de a japán mellett szinte mindenhol van angol hangsáv is.

Árazás: 1890 vagy 2450 Ft. havonta, illetve 24.550 Ft. az éves előfizetés


DAZN

Forrás: Dazn

Kifejezetten a sportrajongóknak gyűjti egy helyre a tartalmakat a DAZN, ahol a világ legnagyobb sporteseményeit tökéletes képminőségben nézhetjük. Az NFL, NBA, UFC meccsektől a darts- és kézilabda-bajnokságokon át a női sportesemények széles választékáig szinte mindent megtalálunk a felületen, ami sport.

Árazás: 3999 havonta vagy éves előfizetés esetén 1799 Ft. havi díj


PLEX

Forrás: Plex

Az ingyenesen használható streamingszolgáltatók közül a Plexnek van a legszélesebb kínálata, on-demand filmek, sorozatok és élő tévéadások is nézhetőek, de cserébe hirdetéseket is tartalmaz. Vannak prémiumfunkciók is a Plex Pass előfizetéssel, ami lehetővé teszi többek közt a letöltést. A szolgáltatás szinte minden platformon elérhető, beleértve az okos tévéket, játékkonzolokat és mobil eszközöket. A Plex Media Server segítségével streamelhetjük és megoszthatjuk a személyes film-, TV műsor-, zene- és fényképgyűjteményünket is, amely így elérhető minden eszközünkről.

Magyar specifikációk itt sincsenek, cserébe olyan filmek érhetők el, mint a Django, a Nevem: Senki, Tomboló ököl, Az Istenek a fejükre estek, Az édes élet, A vihar kapujában, Az élet csodaszép, Ne bántsátok a feketerigót, Az élőhalottak éjszakája, Iszonyat, Az utolsó ház balra, Az ember, aki túl sokat tudott vagy a Metró.


+1 Cinego

Forrás: Cinego

A kizárólag a magyar piacon elérhető Cinego kínálatát olyan „minőségi, legtöbbször díjnyertes” filmek alkotják, amelyek korábban a hazai művészmozik műsorán szerepeltek, vagyis akit nem csak Hollywood érdekel, az válogathat a legizgalmasabb európai, közel-keleti és ázsiai címek közül, de akadnak amerikai függetlenek és magyar filmek is. Vannak olyan filmek a kínálatban, amelyek előfizetéssel nem érhetők el, külön lehet őket kikölcsönözni vagy letölteni.

A Mubihoz hasonlóan a Cinegón is vannak tematikus válogatások, most éppen Almodóvar tíz filmjét teszik elérhetővé a spanyol rendező születésnapja alkalmából.

Árazás: előfizetéssel 1 790 Ft havonta, vagy 18 900 Ft évente. A kölcsönzés 720-900 forint között lehetséges, a letöltés általában 1300 Ft/film.