A 7 legviccesebb sorozat a Netflixen

Animáció és pikáns téma, sztárok és rég látott komikusok, na meg teljesen ismeretlen csodák. Ezeket a szériákat érdemes elindítani a streamelős óriás oldalán, ha egy kis nevetésre vágyunk a közelgő borongós ősszel.

A jó hely (The Good Place)

Egy tévedés következtében Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) halála után a Jó Helyre kerül. Mivel ott is akar maradni, a borzalmas nőszemély igyekszik jobb emberré válni. Kristen Bell mellett a sitcomban Ted Danson és Maya Rudolph (Koszorúslányok) komédiázik, az ötletgazda pedig nem más, mint az Office és a Városfejlesztési ügyosztály révén ismert Michael Schur.


Szexoktatás (Sex Education)

Terapeuta anyja miatt a bizonytalan Otis mindenre ismeri a választ a szextanácsadás tekintetében, így a lázadó Maeve felveti egy iskolai szexterápiás klinika ötletét. Az angol komédiaszéria főszerepében olyan sztárokat láthatunk, mint Asa Butterfield a Nanny McPhee és a nagy bummból és A leleményes Hugóból (Otis) és Gillian Anderson (Otis anyja).


Hormonokkal túlfűtve (Big Mouth)

Hasonló témát dolgoz fel a Hormonokkal túlfűtve című animációs széria is, amelyben a számos filmből és sorozatból ismert Nick Kroll komikus (A szerencse háza, Vakáció, Városfejlesztési osztály) saját fiatalkori verzióját szinkronizálja, több további karakterrel együtt. A főhős tinédzserek életét fenekestül felforgató serdülőkori csodákról és borzalmakról szóló szériának Kroll való életbeli cimborájával, Andrew Goldberggel együtt maga az ötletgazdája is.


A megtörhetetlen Kimmy Schmidt (Unbreakable Kimmy Schmidt)

Egy nőt megmentenek egy világvégehívő szektából, majd New Yorkba költözik, így egy olyan világban kell helyt állnia, amelyről azt hitte, hogy már nem is létezik. A címszerepet a nálunk kevésbé ismert
Ellie Kemper alakítja, de főszerepet játszik benne Jane Krakowski (Ally McBeal) is, és Jon Hamm és Tina Fey is feltűnik nem egy epizódban.


Balfékek (Community)

Jeff Wingert felfüggesztik az állásából, mert érvénytelennek ítélik a diplomáját. Az egyébként ügyvédként dolgozó pasinak így aztán vissza kell ülnie az iskolapadba, és újra lediplomáznia. Jeff beiratkozik a Greendale Közösségi Főiskolára, ahol újra belecsöppen a diákéletbe. Új embereket ismer meg, többek között Brittát, akibe szerelmes is lesz, de a lány egy nála sokkal idősebb férfi, Pierce Hawthorne mellett gyűjt tapasztalatokat. Utóbbi karaktert nem más játssza, mint Chevy Chase, de a sitcomban feltűnik Donald Glover és a Másnaposok-filmekből ismert Ken Jeong is.


Lányok Derryből (Derry Girls)

Észak-Írország 1990-es évekbeli politikai konfliktusai közepette öt középiskolás diák néz szembe a tinédzserlét általános kihívásaival. Listánk többi címétől eltérően ennek a brit sitcomnak a stáblistáján ugyan nem sok ismerős nevet fogunk találni, és a Derry név is inkább Stephen King miatt mondhat bármit is, de azért érdemes esélyt adni ennek a vígjátéksorozatnak, hiszen az IMDb-n igen ígéretes 8,4 ponton áll.


A ki***tt világ vége (The End of the F***ing World)

Szintén az Egyesült Királyságból érkezett ez a frappáns című széria, amelyben egy kamaszodó pszichopatajelölt (a 17 éves James legalábbis meg van róla győződve, hogy pszichopata) és egy kalandra éhező lázadó lány, a szintén 17 éves Alyssa útra kelnek, hogy megkeressék a lány igazi apját. Az üdítően sötét humorú sorozat Charles Forsman azonos című képregénye alapján készült.


(via Uproxx, Netflix)