A Korona alkotója reagált a kiszivárgott „kegyetlen” jelenetre

Diana hercegnő szellemként fog megjelenni az utolsó évadban.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Vilmos herceg teljesen ki van akadva attól, hogy kísértetként kell viszontlátnia édesanyját a Netflix népszerű sorozatában. Az ominózus jelenet egy hónappal a hatodik évad premierje előtt szivárgott ki nem hivatalosan, és a Daily Mail így írt róla: „ A királyi család felkészülhet a »fájdalmas« jelenetekre, mivel Diana hercegnő szellemként jelenik meg a volt férjének és a királynőnek is A Korona utolsó évadában.”

A lap később egy véleményt is közölt A. N. Wilson történésztől, akinek a fő kutatási területe a királyi család. Wilson elítélte az közelgő, utolsó évadot, mivel az szerinte „kegyetlen”, „komikus” és „beteges tréfa”. Továbbá bírálta a sorozat alkotóját, Peter Morgant, aki szerinte „elrugaszkodott a valóságtól”.

Forrás: Netflix

 

Morgan nemrég nyilatkozott a Varietynek arról, hogy egyáltalán nem állt szándékában Diana hercegnőt egyfajta természetfeletti jelenségként ábrázolni:

„Sosem úgy képzeltem el, mint Diana »szelleme« a szó hagyományos értelmében. Azt akartam bemutatni, hogy továbbra is élénken él azok fejében, akiket hátrahagyott. Diana egyedülálló személyiség volt, és azt hiszem, ez inspirált arra, hogy egyedi módon ábrázoljam. Különleges bánásmódot érdemelt narratív szempontból.”

A Korona amúgy egyáltalán nem a királyi család kedvenc sorozata, hiszen többen is éles kritikával illették, hogy elferdíti a történelmi tényeket. Gyles Brandreth királyi életrajzíró, aki jól ismerte II. Erzsébet királynőt és férjét, Fülöp herceget, azt állította, hogy a sorozat szappanoperát készített a királyi család életéből.

A Korona 6. évadjának első fele november 16-án, a második fele december 16-án érkezik a Netflixre.

(via Independent)