A Netflix is csinált egy Britney Spears-filmet, itt az előzetes!

Ez idén már a második olyan Spears-doksi, ami az énekesnő kálváriáját járja körbe.

2021 eddig Britney Spears éve. A 90-es és a kétezres évek egyik legsikeresebb tinisztárja nem egy új albummal került vissza a címlapokra, hanem a saját életéről szóló dokumentumfilmekkel. A sztártól még 2008-ban a pszichiátriai kezelései miatt elvették a gyerekeit, és apja gyámsága alá helyezték, aki nemcsak a pénzügyi, de magánéleti ügyeiben is helyette dönthet a mai napig. Az énekesnő tavaly bíróság előtt próbálta meg visszaszerezni a jogait, de nem járt sikerrel. A februárban bemutatott, a The New York Times és az FX által készített Framing Britney Spears ezt az ügyet járta körbe. Hatására még nagyobb erőre kapott az énekesnő rajongói által indított Free Britney-mozgalom.

Már februárban is pletykálták, hogy a Netflixre is készül egy Britney-film, de az első teaser / trailer csak most jött ki. A kedden napvilágot látott 18 másodperces kedvcsinálóban Britney hangüzenetét hallhatjuk, amelyet 2009. január 21-én hagyott egy ügyvédnek:

Helló, a nevem Britney Spears. Hívtam már korábban is. Csak azért keresem, mert biztosra akarok menni, hogya gyámság megszüntetésének ügyében…”

Ez a részlet többek közt azért érdekes, mert idén nyáron derült ki egy bírósági meghallgatás során, hogy az énekesnő nem tudott arról, hogy a 13 éve tartó gyámság megszüntetését saját maga is kérvényezheti. Spearsnek ezután engedélyezték azt is, hogy a bíróság által kijelölt ügyvéd helyett fogadjon fel egy saját jogi képviselőt. Mathew Rosengartot szerződtette, aki egyből kezdeményezte is a gyámság megszüntetését, és egyben felszólította Spears apját, hogy ha szereti a lányát, mondjon le önként a felügyeleti jogáról.

Az Emmy-jelölt Erin Lee Carr megerősítette, hogy ő rendezi a Britney vs. Spears címen futó filmet, míg az executive producer az a páros (Liz Garbus és Dan Cogan), akik az Allen v. Farrow-t is jegyzik. Carr korábban Porhintés címen rendezett dokumentumfilmet a Netflixnek.

Ha kijön a hosszabb előzetes, frissítjük cikkünket.

Via: THR