A nézők imádják a Netflix új, skandináv krimisorozatát

A Látszólag normális egy tinédzserlány gyilkossági ügyével indul, de jóval messzebbre vezet.

Alig egy hete került fel a Netflixre a Látszólag normális című skandináv krimisorozat összes része, a nézők többsége máris odavan érte. A Mattias Edvardsson azonos című regénye (Magyarországon a Partvonal kiadó gondozásában jelent meg) alapján készült limitált széria a Sandell családot mutatja be, akiknél átlagosabbat el sem tudnánk képzelni: az anya ügyvéd, az apa pap, csakhogy a tinédzserlányukat egyszer csak azzal vádolják, hogy megölte a barátját. A streamszolgáltató hivatalos leírása szerint:

„Egy látszólag tökéletes család világa darabokra hullik, amikor egy sokkoló gyilkosság kapcsán bebizonyosodik, hogy borzalmas tettekre is képesek, hogy megvédjék egymást.”

Az X (egykori Twitter) felhasználói imádják a sorozatot, és a legtöbben egyszerre ledarálták a hat részt. Az egyikük azt írta:

„Épp a Látszólag normálist nézem, még mindig pizsamában, az ágyban, közben a férjem időnként tiszta ruhákat dob az ölembe, hogy összehajtogassam. Ez az igazi csapatmunka!”

Valaki a történet merészségét emelte ki:

„Ha valami újat keresel, ezt nézd meg! Hat epizód, és foglalkozik a szexuális zaklatással és a gyilkossággal.”

Más meg csak nemes egyszerűséggel ennyit posztolt:

„Látszólag normális a Netflixen, 10/10”

A közönségszavazatok alapján a Rotten Tomatoes-on 88 százalékon áll a sorozat, az egyik kritikus ez írta:

„Egyszerre néztem meg mind a hat epizódot: mindig kíváncsi voltam, mi fog történni. Remek történet, nagyszerű színészi játék.”
Forrás: Netflix

 

Bár a Látszólag normális alapvetően jó véleményeket kapott, nem minden néző volt elragadtatva tőle: „Élveztem a sorozatot, de néhol alig volt karakterfejlődés, ami jókora ugrásokat eredményezett” - írta egy néző a Redditen. Egy másik vélemény szerint:

„Teljesen rendben van: se nem csodálatos, se nem szörnyű. Ha valami cselszövésre vágysz, érdemes megnézni.”

(via NME)