A Red Notice nem is egy, hanem rögtön két folytatást kap

Egyszerre fogják forgatni őket, és mindkettőben visszatér Dwayne Johnson, Gal Gadot, de még az egy időre elvileg szünetet tartó Ryan Reynolds is.

Habár a Netflix még nem erősítette meg az értesüléseket, a Variety és a Deadline egész pontos részleteket derített ki a dologról. Úgy tudják, a fejlesztés még egészen korai fázisban jár, de a filmek elkészültét biztosra lehet venni, miután nemrégiben bejelentették, hogy a magyar címén Különösen veszélyes bűnözők a streamelős óriás eddigi legnézettebb filmje lett.

A streaming szolgáltató saját mérése szerint a sztárparádéval dúsított heist movie – ami arról szól, hogy egy FBI-ügynök (Johnson) kénytelen szövetkezni egy hírhedt műkincstolvajjal (Reynolds), hogy elkapjanak egy még veszélyesebb bűnözőt (Gadot) – 328,8 millió megtekintett órával dicsekedhet,

amivel még az eddigi rekorder Madarak a dobozban című Sandra Bullock-thrillert is (282 millió megtekintett óra) letaszította a trónjáról.
Reynolds, Johnson és Gadot a filmben. Forrás: Netflix


A második és harmadik részt a tervek szerint ugyanúgy Rawson Marshall Thurber fogja rendezni, és a két folytatás forgatása az egyszerűség és hatékonyság kedvéért egy időben zajlik majd. A Deadline értesülései szerint a Netflix abban reménykedik, hogy a produkciós munkálatok 2023 elején megkezdődhetnek – addigra szabadul fel ugyanis a két igen elfoglalt színész, Dwayne Johnson és Gal Gadot, és addigra számíthatnak arra, hogy Ryan Reynolds is visszatér múlt ősszel bejelentett hosszabb szabadságáról. Eközben pedig Thurber lázasan dolgozik majd a forgatókönyveken.

Mint ismeretes, a sztárok már az első részért kiemelt díjazásban részesültek, hiszen fejenként 20 millió dolláros gázsit markolhattak fel – ez az összeg vélhetően még magasabb lesz a két folytatásban. A Különösen veszélyes bűnözőket egyébként csak a nézők imádták ennyire, a kritikusok kifejezetten utálták: a 92 százalékos közönségszavazatokkal szemben mindössze 37 százalékon áll a (jórészt angolszász) kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.

„Jó nagy marhaság – ugyanakkor igencsak szórakoztató.

Mintha Bud Spencer, Terence Hill és a Macskanő együtt szerepelnének egy James Bond-paródiában!” – írta róla a mi kritikusunk.


(via Variety)


A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.