A Sárkányok háza legmeghatóbb pillanata egy véletlen baki volt

Igen, annak a bizonyos koronának a leeséséről van szó.

A HBO szuperprodukciója, a Sárkányok háza talán legmegrendítőbb jelenete a nyolcadik részben látható: az idős, beteg, és szinte már teljesen erőtlen király, Viserys (Paddy Considine) épp a Vastrón felé biceg, mikor leesik a fejéről a korona. Ekkor testvére, Daemon herceg (Matt Smith) ott terem,  átkarolja a bátyját, felsegíti a trónra, és visszahelyezi fejére a koronát. A testvérek közti megható pillanat azonban nem volt benne a forgatókönyvben,

a véletlen hozta így.

Forrás: HBO

 

Az epizód rendezője, Geeta Patel elárulta, hogy eredetileg nem esett volna le a korona a király fejéről: „Azt hiszem a forgatás első napján történt, hogy a korona leesett Paddy fejéről, Matt pedig felvette, és ment vele tovább a trón felé.

Mi pedig nem álltunk le a filmezéssel, magával ragadott a pillanat.”

A rendező ezután összeült a két színésszel, és megbeszélték, hogy úgy is leforgatják a jelenetet, hogy a korona leesik. „Kétféleképpen készítettük el a jelenetsort, úgy, hogy leesik, és úgy, hogy nem esik le a korona, de mindenkinek elakadt a lélegezte, mikor leesett”.

Forrás: HBO

 

„Hálás voltam azért, hogy megtörtént ez a kis baki – meséli Patel –, mivel számomra ez fordulópont volt: a testvér, aki a sorozat elején a király koronáját akarta megszerezni, most visszatette rá és felsegítette a trónra”.

(via The Independent)