A Squid Game és a Mátrix sztárjával kezdődött meg az új élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása

A The Acolyte című széria nyomozós thriller lesz.

Megkezdődött a The Acolyte című új Star Wars-széria forgatása, amivel párhuzamosan a Disney+ bejelentette a teljes szereposztást is. A korábban kihirdetett főszereplő, Amandla Stenberg oldalán feltűnik majd

Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto (Kilenc idegen), Dafne Keen (Az Úr sötét anyagai), Jodie Turner-Smith (True Blood, Neon démon), Rebecca Henderson (Az örökösnő álarca mögött), Charlie Barnett (Végtelen matrjoska), Dean-Charles Chapman (1917) és Carrie-Anne Moss (Mátrix-filmek).

A hivatalos tartalomismertető szerint a sorozat egy nyomozós thriller, ami a nézőket a Köztársaság fénykorának végnapjaiba kalauzolja, a galaxis homályos titkai és a felemelkedőben lévő sötét erők közé. A sztori szerint egy egykori padavan újra találkozik a Jedi mesterével, hogy kinyomozzanak egy sor bűntényt, de az erők, amelyekkel szembesülnek, sokkal gonoszabbak, mint sejtették.

Lee Jung-jae a Squid Game 2021-es Los Angeles-i premierjén. Forrás: Matt Winkelmeyer / Getty Images


A The Acolyte kreátora, showrunnere, executive producere és az első rész rendezője a Végtelen matrjoska egyik alkotójaként ismert Leslye Headland,

de az executive producerek között ott találjuk mások mellett Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét is.

A többi élőszereplős Star Wars-széria, például A Mandalóri, az Obi-Wan Kenobi, az Andor vagy a Boba Fett könyve mellett a The Acolyte fejlesztéséről már 2020 áprilisában tudni lehetett, amikor a Variety tudósított róla, hogy Headland dolgozik valamin a Disney+ számára. És persze nem ez az egyetlen újabb Csillagok háborúja-sorozat, ami jelenleg készül, hiszen úton van a Rosario Dawsonnal a főszerepben forgó Ahsoka és a Skeleton Crew is Jude Law-val.


(via Variety)